1. Snijd het vanillestokje in de lengte door midden en schraap het merg eruit.
2. Doe 225 ml melk in een steelpan en voeg het de vanillemerg en de vanillestokjes aan toe. Breng zachtjes aan de kook.
3. Doe de overige melk in een kom en voeg hier de suiker en de eidooier aan toe. Klop dit goed door elkaar.
4. Voeg vervolgens de maizena toe aan het eimengsel en meng tot een glad papje.
5. Schenk de melk al roerende bij het eimengsel, de vanillestokjes kun je nu weggooien.
6. Roer het mengsel glad en schenk het terug in de steelpan. Breng zachtjes aan de kook.
7. Blijf de room goed doorroeren terwijl je het aan de kook brengt. Je dat de room steeds dikker begint te worden.
8. Zodra de banketbakkersroom de juiste dikte heeft schenk je hem in een platte schaal, hoe groter het oppervlak, hoe sneller de room terug koelt. Dek de banketbakkersroom af met folie, waarbij je het folie op de room drukt. Zo kunnen er geen velletjes ontstaan.
Laat de banketbakkersroom terug koelen naar kamertemperatuur en zet in de koelkast tot gebruik.