Alle Basics,  Borrel

Guacamole: het basisrecept

Guacamole vind ik een heerlijke dip! Door de frisse smaak geeft het me gelijk een zomers gevoel en het past bij veel verschillende gerechten. Daarnaast staat hij binnen 5 minuten op tafel, dat is ook wel eens lekker!

BORREL| RECEPT VOOR 1 SCHAALTJE

Guacamole kun je op verschillende manieren maken, maar ik vind het vooral belangrijk dat je de dip prakt in plaats van glad te draaien in de keukenmachine. Zo blijf je de verschillende ingrediënten proeven en ziet hij er net wat mooier uit. 

INGREDIËNTEN

2 rijpe avocado’s
1 tomaat
1 rode peper
1 limoen
2 tenen knoflook
1 sjalotje
peper en zout

BEREIDING
  1. Snijd de avocado’s door de helft, houd de helft waar de pit in zit vast en sla stevig met een koksmes in de pit. Haal het mes eruit, zo komt de pit los uit de avocado. Gooi de pit weg.
  2. Snijd het vruchtvlees voorzichtig in blokjes, zonder dat je door de schil heen snijdt. Neem een lepel en schep hiermee de blokjes uit de schil, doe de blokjes in een kom. 
  3. Maak de sjalot en de knoflooktenen schoon en snipper fijn. 
  4. Haal het steeltje van de rode peper en snijd hem door de helft, haal de zaadlijsten eruit als je de guacamole wat minder pittig wilt maken, anders laat je ze zitten. Snijd de rode peper heel fijn.
  5. Snijd de tomaat in vieren en haal de zaadlijsten eruit, deze mag je weggooien. Snijd het vruchtvlees vervolgens in dunne reepjes en deze vervolgens in blokjes. 
  6. Doe alle gesneden groenten bij de kom met avocado en prak dit met een vork. Snijd de limoen door de helft en knijp hem uit, doe het limoensap bij de guacamole, roer dit goed door. 
  7. Breng de guacamole op smaak met peper en zout, proef en voeg eventueel meer limoensap toe.

Serveer de guacamole bij een lekker Mexicaans gerecht zoals nachos met pulled chicken, of als dip bij de borrel.

Leave a Reply