Kokosmakronen vind ik een heerlijk koekje voor bij de koffie. Met dit recept bak je kokosmakronen die lekker knapperig aan de buitenkant zijn en cherry aan de binnenkant, precies hoe ik ze het lekkerste vind!
ZOET | RECEPT VOOR 20 STUKS
Wil je de kokosmakronen een lekkere twist geven? Meng dan limoenrasp door het deeg heen, of besprenkel de gebakken koekjes met gesmolten chocolade. Zo maak je weer een bijzonder koekje!
Zet een pan met een laagje water op middelhoog vuur.
Doe alle ingrediënten in een hittebestendige kom en zet deze op de pan met water.
Roer de ingrediënten met een pannenlikker door elkaar en verwarm gedurende drie minuten. Dit zorgt ervoor dat de kokosmakronen straks lekker mals bakken.
Haal de kom van het vuur en gebruik twee lepels om quenelles of hoopjes van het kokosmengsel te scheppen. Schep de quenelles op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende ruimte tussen de quenelles/hoopjes.
Bak de kokosmakronen in ongeveer 30 minuten goudbruin.