Alle Basics

Lemon curd

Lemon curd is een echte klassieker. Deze zoete pasta kun je op een cracker smeren, door de yoghurt mengen en je kunt er zelfs taarten mee vullen. Dat is nog lang niet alles, je kunt met lemon curd dus echt alle kanten op! Lees gauw verder voor het volledige recept.

ZOET | RECEPT VOOR 300 GRAM

Het recept voor lemon curd is ontzettend simpel en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Dus extra reden om eens met deze lekkere pasta aan de slag te gaan. Doe de curd in een schone weck-of jampot en bewaar hem een aantal weken in de koelkast.

INGREDIËNTEN

2 eieren
2 flinke citroenen
125 gram boter
200 gram kristalsuiker

Bereiding

1. Rasp de citroenen en doe de schillen in een pan. Zorg ervoor dat je enkel het geel van de citroen raspt, de onderste witte laag smaakt namelijk erg bitter!
2. Voeg de suiker en boter toe en zet het vuur zachtjes aan.
3. Pers de geschilde citroenen uit boven een zeef, zo weet je zeker dat de pitjes achterblijven.
4. Zodra de boter is gesmolten en de suiker is opgenomen voeg je het citroensap toe. Roer het mengsel goed door elkaar.
5. Kluts de eieren en voeg ze toe aan het mengsel. Blijf het geheel goed mengen met een garde. Je merkt dat de lemon curd nu langzamerhand dikker wordt.
6. Laat de curd op zacht vuur aan staan en blijf af en toe door roeren. Het zal ongeveer 20 minuten duren voor de lemon curd de juiste dikte heeft gekregen. Hij moet ongeveer even dik worden als yoghurt.
7. Zodra de curd klaar is kun je hem in potjes scheppen en laten afkoelen. Tijdens het afkoelen zal de lemon curd zelfs nog wat dikker worden.

Bewaar je de lemon curd in een kom? Dek hem dan af met vershoud- of aluminiumfolie, waarbij je de folie op de curd drukt. Hierdoor komt er geen lucht bij en ontstaan er geen velletjes op de bovenkant.

Leave a Reply