Alle Basics,  Zoet

Passievruchtencurd: Het basisrecept

Passievruchtencurd vind ik heerlijk voor in fris-zoete baksels. Het is perfect als laagje tussen biscuitdeeg, of om een tartelette mee te vullen. Maar curd is ook erg lekker om door de yoghurt te mengen, of om op een cracker te smeren. Kortom, je kunt er alle kanten mee op! 

ZOET | RECEPT VOOR EEN GROTE SCHAAL CURD

Onderstaand recept is voldoende om een taartbodem van 20 cm te vullen. Je kunt dit recept ook makkelijk halveren voor kleinere baksels. Curd kun je in een schone weckpot tot 3 weken bewaren in de koelkast.

INGREDIËNTEN

250 gram bevroren passievruchtenblokjes (Albert Heijn)
280 gram suiker
200 gram boter
6 eidooiers
14 gram maizena
3 el citroensap

BEREIDING
  1. Doe de passievruchtenblokjes samen met de roomboter, de suiker en het citroensap in een steelpan. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot de boter volledig is gesmolten.
  2. Zet het passievruchtenmengsel weg en laat het iets afkoelen.
  3. Klop de eidooiers en de maizena tot een glad geheel. 
  4. Zeef het passievruchtenmengsel wanneer je de pitjes niet wilt gebruiken. Voeg vervolgens eenderde van het mengsel toe aan de eidooiers en klop dit tot een samenhangend geheel. 
  5. Doe het mengsel van de eidooiers en de passievruchten bij het restant van de passievruchten in de steelpan en breng op laag vuur aan de kook. 
  6. Blijf het mengsel doorroeren tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Schenk de passievruchtencurd vervolgens in een schaal en dek af met huishoudfolie. Zorg ervoor dat je het folie op de curd drukt, zo kunnen er geen velletjes ontstaan.
  7. Zet de passievruchtencurd weg en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

De passievruchtencurd is nu klaar, gebruik zoals je wilt, of bewaar in de koelkast.

Leave a Reply