Alle Basics

Zongedroogde tomaten

Zongedroogde tomaten zijn heerlijk voor door de salade, of pasta en altijd goed om in huis te hebben. Je kunt ze lang bewaren én makkelijk zelf maken. Zet de oven maar vast aan.

HARTIG | MAKKELIJK RECEPT  

Tomaten vind ik heerlijk en heb ik eigenlijk altijd wel in huis. en daardoor heb ik er soms een aantal over. Een perfect moment om zongedroogde tomaten te maken!

INGREDIËNTEN

Tomaten, zo veel als je er over hebt
Versgemalen peper en zout
3 teentjes knoflook
Italiaanse kruiden
Zonnebloemolie

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
2. Snijd de tomaten door de helft en beide helften in vieren. Mocht je cherrytomaatjes gebruiken is door de helft snijden voldoende.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de tomaten over de plaat.
4. Besprenkel de tomaten met zonnebloemolie.
5. Maal ruim peper en zout over de tomaten
6. Strooi de Italiaanse kruiden over de tomaten.
7. Laat de tomaten voor 2 uur drogen in de oven op 100 graden.

Mocht je een standaard oven hebben kun je een pollepel tussen de deur steken, zo drogen de tomaten niet te snel uit. Ik heb zelf een magnetron-oven, dus daar gaat dat helaas niet bij.

De zongedroogde tomaten bewaar ik in een weckpot in een goede laag zonnebloemolie. Zo kun je de tomaten nog een aantal weken in de koelkast bewaren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *