Arancini, risottoballetjes gevuld met avocado
Borrel

Arancini, Italiaanse risottoballetjes gevuld met avocado

Afgelopen weken deed ik mee aan de topmember actie van Uit Pauline’s Keuken x Eat me. Hiervoor moest ik aan de slag met drie gerechten met avocado. Waarvan de eerste opdracht een borrelhapje was. En dat werden deze arancini; Italiaanse risottoballetjes, gevuld met avocado!

BORREL | RECEPT VOOR 12 ARANCINI | VEGETARISCH

Deze Italiaanse risottoballetjes zijn heerlijk voor bij de borrel, maar ook leuk als amuse voor een diner. Om ze lekker knapperig te laten worden kun je ze het beste frituren, maar je kunt ze nadat ze zijn gefrituurd zeker nog een keer opwarmen in de oven. Zo kun je ze al wat eerder voorbereiden.

INGREDIËNTEN

200 gram risottorijst
1 liter groentebouillon
70 gram Parmezaanse kaas
1 sjalot
2 teentjes knoflook
100 gram panko (Japans broodkruim)
1 ei
1 avocado
Zonnebloemolie om in te frituren

BEREIDING RISOTTO

1. Snipper de sjalot en pers de knoflook. Bak ze glazig in een koekenpan op middelhoog vuur.
2. Voeg de risottorijst toe en bak circa 2 minuten mee.
3. Schenk nu beetje voor beetje de bouillon bij de risotto. Zodra de bouillon is opgenomen voeg je weer een deel toe. Ik voeg de bouillon in ongeveer 6 delen toe.
4. Breng de risotto op smaak met peper en zout, en roer de Parmezaanse kaas door de risotto tot deze helemaal is opgenomen.
5. Proef voor de zekerheid of de risotto gaar genoeg is, anders kun je hem nog even bakken of wat extra bouillon toevoegen om hem verder te garen.
6. Zet de risotto in de koelkast en laat volledig afkoelen.

BEREIDING ARANCINI

1. Verdeel de afgekoelde risotto in 12 gelijke balletjes.
2. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snijd het in kleine stukjes.
3. Druk de risottoballetjes een beetje plat en vul met een paar stukjes avocado. Maak er vervolgens weer een mooi balletje van. Herhaal dit met alle balletjes.
4. Kluts het ei in een kommetje en vul een ander kommetje met de panko.
5. Zet een steelpannetje met zonnebloemolie op het vuur en verwarm tot 180 graden Celsius.
6. Gebruik één hand om de arancini door het geklutste ei te halen en gebruik je andere hand om de arancini vervolgens door de panko te halen. Zorg dat de aracini volledig is bedekt met de panko. Houd voor alle arancini aan dat je een natte en een droge hand hebt. Dat werkt het makkelijkste.
7. Frituur de arancini in ongeveer 3 minuten goudbruin.
8. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer! 

Arancini zijn van zichzelf al heel lekker, maar ze smaken ook goed met Kewpie (Japanse) mayonaise of avocadodip. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *