Close up van de avocado dip
Avocadodip
Borrel

Avocadodip met honing en koriander

Lekker voor op een broodje, tijdens de borrel of om te serveren bij taco’s; avocadodip met honing en koriander. Het is een lekkere romige dip met een vleugje zoet van de honing, dat geeft een heerlijke rijke smaak.

VEGA | RECEPT VOOR 250 GRAM

Houd je niet van koriander? Dan kun je dat natuurlijk weglaten, of eventueel vervangen door platte peterselie. 

INGREDIËNTEN

2 avocado’s
10 gram koriander
1 grote teen knoflook
2 limoenen
1 el honing
1/2 tl zout
fleur de sel (grote vlokken zout)

BEREIDING
  1. Snijd de avocado door de helft en haal de pit eruit, gebruik een lepel om het vruchtvlees uit de schil te halen. Doe in een blender, of een hoge pot waar je met de staafmixer in kunt.
  2. Maak de knoflook schoon en hak grof, haal de koriander van de steeltjes en hak ook grof. Bewaar een paar takjes ter garnering. Voeg de gehakte koriander en knoflook toe aan de avocado.
  3. Pers de limoenen uit en voeg het sap, de 1/2 theelepel zout en de honing toe aan het mengsel.
  4. Mix tot het een glad geheel is, proef en breng eventueel verder op smaak.

Doe de avocadodip in een schaaltje en garneer met de koriander en vlokken zout. Serveer en eet smakelijk!

Leave a Reply