Ik vind het altijd leuk om mijn gasten te verrassen met een lekker borrelhapje. Het liefste een die er indrukwekkend uit ziet, maar wel makkelijk te maken is. En dat is precies wat deze geitenkaasroosjes zijn!
VEGA | RECEPT VOOR 2 PERSONEN
Kun je geen briochebrood vinden? Gebruik dan stokbrood en bak er lekkere crostini’s van, dat is een goede smaakvolle vervanger voor deze geitenkaasroosjes.
INGREDIËNTEN
1 briochebrood 200 gram verse geitenkaas 1 el honing scheutje melk 30 gram pistachenoten balsamicosiroop peper en zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd ongeveer 6 plakken van circa 1 centimeter dik van het briochebrood. Leg de sneetjes brioche op een met bakpapier bekleed ovenrek en bak gedurende 8 minuten in de voorverwamrde oven.
Laat het brood afkoelen en steek 20 rondjes van 3 centimeter doorsnede uit. Leg weg tot later gebruik.
Doe de geitenkaas met de honing en een scheutje melk in een mengkom. Roer met een pannenlikker tot een samenhangend geheel. Het moet zacht, maar stevig zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Hak de pistachenoten grof en leg weg.
Doe de geitenkaascrème in een spuitzak met een 2D spuitmondje van Wilton en spuit op ieder brioche rondje een roosje van geitenkaascrème.
Doe op alle geitenkaasroosjes een paar druppels balsamicosiroop en verdeel de pistachenoten over de roosjes.