Close up van de geitenkaasroosjes
Een bord met geitenkaasroosjes
Borrel,  Hartig

Geitenkaasroosjes met brioche, pistache en balsamico

Ik vind het altijd leuk om mijn gasten te verrassen met een lekker borrelhapje. Het liefste een die er indrukwekkend uit ziet, maar wel makkelijk te maken is. En dat is precies wat deze geitenkaasroosjes zijn!

VEGA | RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Kun je geen briochebrood vinden? Gebruik dan stokbrood en bak er lekkere crostini’s van, dat is een goede smaakvolle vervanger voor deze geitenkaasroosjes.

INGREDIËNTEN

1 briochebrood
200 gram verse geitenkaas
1 el honing
scheutje melk
30 gram pistachenoten
balsamicosiroop
peper en zout

BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd ongeveer 6 plakken van circa 1 centimeter dik van het briochebrood. Leg de sneetjes brioche op een met bakpapier bekleed ovenrek en bak gedurende 8 minuten in de voorverwamrde oven.
  3. Laat het brood afkoelen en steek 20 rondjes van 3 centimeter doorsnede uit. Leg weg tot later gebruik.
  4. Doe de geitenkaas met de honing en een scheutje melk in een mengkom. Roer met een pannenlikker tot een samenhangend geheel. Het moet zacht, maar stevig zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Hak de pistachenoten grof en leg weg.
  6. Doe de geitenkaascrème in een spuitzak met een 2D spuitmondje van Wilton en spuit op ieder brioche rondje een roosje van geitenkaascrème.
  7. Doe op alle geitenkaasroosjes een paar druppels balsamicosiroop en verdeel de pistachenoten over de roosjes.

Serveer en eet smakelijk!

Leave a Reply