Kruidenboter
Alle Basics,  Borrel

Kruidenboter: Het basisrecept

Sinds ik een eigen moestuin heb, heb ik veel meer kruiden standaard in huis. Dat komt niet alleen tijdens het koken van pas, maar daardoor heb ik ook alle kruiden voor een lekkere kruidenboter in huis. Schaf dus vooral een paar kruidenplantjes aan als je de ruimte hebt!

BORREL | RECEPT VOOR 300 GRAM KRUIDENBOTER

Voor dit recept kun je het beste werken met roomboter die op kamertemperatuur is, dan staat de kruidenboter in 5 minuten op tafel! Ook kun je de kruidenboter heel goed invriezen, maak er een rol van en pak deze in in huishoudfolie. Je kunt het tot drie maanden bewaren in de vriezer.

INGREDIËNTEN

250 gram ongezouten roomboter
20 gram bieslook
20 gram peterselie
20 gram basilicum
2 à 3 teentjes knoflook
peper en zout

BEREIDING
  1. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  2. Maak de teentjes knoflook schoon en hak deze in grove stukken.
  3. Pluk de kruiden van de steeltjes en doe de kruiden in de keukenmachine. 
  4. Doe de knoflook bij de kruiden en zet de keukenmachine aan, laat het wat fijner pulseren.
  5. Snijd vervolgens de boter in stukjes en voeg toe aan het kruidenmengsel.
  6. Laat de keukenmachine draaien tot er een egaal mengsel ontstaat.
  7. Breng de kruidenboter op smaak met versgemalen peper en zout.

Serveer de kruidenboter bij een lekker broodje of toastje en eet smakelijk!

Leave a Reply