Close up van de pico de gallo
Borrel

Pico de gallo, een lekkere Mexicaanse salsa

Pico de gallo is een heerlijke Mexicaanse tomatensalsa. Als ik gasten over de vloer krijg kook ik graag uit een bepaalde keuken en laatst was de Mexicaanse keuken aan de beurt, daar kan deze frisse salsa natuurlijk niet bij ontbreken.

BIJGERECHT | RECEPT VOOR 400 GRAM

In het traditionele recept gaat koriander, zelf vind ik het heerlijk, maar er zijn natuurlijk ook veel mensen die daar niet van houden. Ben jij er daar een van? Vervang de koriander dan met platte peterselie.

INGREDIËNTEN

5 rijpe tomaten
1 rode ui
1 verse jalapeño 
10 gram verse koriander
1/2 limoen
1 tl zout

BEREIDING
  1. Snijd 3 tomaten door de helft en snijd de halve tomaten in kleine blokjes, doe de blokjes in een kom. Snijd de andere twee tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees vervolgens ook in blokjes en voeg toe aan de rest van de tomaten. Door niet alle zaadlijsten toe te voegen wordt de salsa niet te vochtig.
  2. Maak de rode ui schoon en snipper in fijne blokjes, voeg toe aan de tomaten.
  3. Neem de jalapeño, snijd door de helft, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn. Voeg ook de jalapeño toe aan het tomatenmengsel.
  4. Pluk de blaadjes koriander van de stengels en snijd de blaadjes in ragfijne reepjes. 
  5. Knijp de halve citroen uit boven het mengsel, voeg de koriander en theelepel zout toe en meng alles goed door elkaar. Proef de pico de gallo en breng eventueel verder op smaak met zout en limoensap.

Serveer de pico de gallo bij een Mexicaanse maaltijd, zoals tortilla’s met Mexicaans stoofvlees.

Leave a Reply