Pistache pesto
Pesto is een heerlijke Italiaanse dip op basis van basilicum. In het traditionele Italiaanse recept worden pijnboompitten gebruikt, maar vandaag gaan we aan de slag met deze fantastische pistache versie!
DIP | RECEPT VOOR 200 GRAM PESTO
Als je verse kruiden gebruikt gooi je vaak de steeltjes weg, maar omdat je bij een pesto de basilicum fijn maalt kunnen de steeltjes ook goed gebruikt worden. Deze geven namelijk ook smaak af en zo heb je toch iets meer volume.
INGREDIËNTEN
1 basilicum plantje van de supermarkt
95 gram pistachenoten (ongezouten)
50 gram Parmezaanse kaas
1 grote teen knoflook
50 ml olijfolie
peper en zout
BEREIDING
- Knip de steeltjes basilicum van het plantje en doe de steeltjes in z’n geheel in de keukenmachine.
- Rasp de Parmezaanse kaas grof, maak de teen knoflook schoon en snijd in vieren.
- Voeg vervolgens de pistachenoten, Parmezaan, knoflook en olijfolie toe en maal grof.
- Breng op smaak met peper en zout en maal tot de gewenste dikte.
- Proef de pesto en breng eventueel verder op smaak. Je kunt naar wens nog meer olijfolie toevoegen om het geheel wat meer vloeibaar te maken, maar ik vind een wat stevigere pesto lekkerder.
Serveer de pesto tijdens de borrel, gebruik hem in een caprese, of in een lekkere pasta.