Bovenaanzicht van de geroosterde paprika dip
Borrel

Super snelle geroosterde paprika dip

Een recept kun je het haast niet noemen, want deze geroosterde paprika dip is zo simpel. Met slechts 2 ingrediënten en een keukenmachine staat deze dip in twee minuten bij jou op tafel. Perfect voor bij een gezellige borrel!

VEGAN | RECEPT VOOR 250 GRAM

Voor deze dip heb ik de geroosterde puntpaprika’s met knoflook van G’woon gebruikt. Deze pot kost €1,50 en is onder andere verkrijgbaar bij Deen supermarkten. 

INGREDIËNTEN

185 gram geroosterde puntpaprika in pot (uitlekgewicht)
150 gram gezouten cashewnoten

BEREIDING
  1. Laat de geroosterde paprika’s goed uitlekken in een zeef of vergiet.
  2. Doe de paprika’s en de knoflook uit de pot samen met de gezouten cashewnoten in de keukenmachine.
  3. Pulseer tot er een grove dip is ontstaan.
  4. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper, door de gezouten cashewnoten zal de dip ook al lekker op smaak zijn. 

Serveer de geroosterde paprika dip bij de borrel, of maak met de dip een mooie veeg op een bord waar je bijvoorbeeld een gebakken visje op legt. Dat is ook een erg lekkere combinatie!

Leave a Reply