Chocolade lava taartje met aardbeien roomijs
Chocolade au-bain-marie gesmolten
Ongebakken chocolade lava taartje
Gebakken chocolade lava taartje
Zoet

Chocolade lava taartje met aardbeienroomijs

Dit chocolade lava taartje is een echte klassieker. Een warm chocoladetaartje met een lopende binnenkant. Perfect voor als je een diner geeft, want hier maak je jouw gasten altijd blij mee.

ZOET | RECEPT VOOR 6 TAARTJES

Het chocolade lava taartje is geen moeilijk recept en ook erg makkelijk om voor te bereiden. Je kunt het beslag ’s middags al maken en in een spuitzak bewaren. Zo hoef je ’s avonds alleen nog maar de vormpjes te vullen en kun je ze direct afbakken.

INGREDIËNTEN

2 grote eidooiers
3 hele eieren
75 gram suiker
180 gram pure chocolade
180 gram boter
80 gram bloem
zout
een recept aardbeien roomijs

VOORBEREIDING BESLAG

1. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Zet hier een hittebestendige kom op en smelt hierin de boter en de chocolade. Wanneer het geheel gesmolten is haal je het van het vuur om af te laten koelen.
2. Klop de eieren, de eidooiers en de suiker luchtig in de planeetmenger, of doe het met de hand met een garde.
3. Zeef de bloem en spatel dit door de gesmolten chocolade, zorg ervoor dat er geen klontjes in komen te zitten. Anders kun je het nog even goed doorkloppen met een garde tot de klontjes zijn verdwenen.
4. Spatel vervolgens het chocolademengsel door de eieren en voeg een snufje zout toe.

AFBAKKEN

5. Smeer de siliconen muffinvormpjes in met wat gesmolten boter en bestrooi ze met suiker. Zorg ervoor dat de vormpjes helemaal bedekt zijn met suiker en klop het overtollige suiker uit de vormpjes. 
6. Vul de vormpjes met het chocoladebeslag tot ongeveer 1 centimeter onder de rand.
7. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
8. Bak de chocolade lava taartjes in ongeveer 12 minuten af. De bovenkant moet goed gestold zijn. 
9. Laat de chocolade lava taartjes nog twee minuten afkoelen, haal ze voorzichtig uit de vormpjes en serveer met het aardbeien roomijs. 

Leave a Reply