Diner,  Vega(n)

Geroosterde aubergine

Dit is bij uitstek het makkelijkste gerecht op Keukenrebellen, maar nog steeds ontzettend lekker! Deze geroosterde aubergines tover je binnen no-time op tafel!

HOOFDGERECHT | 2 PERSONEN | VEGANISTISCH

Met deze geroosterde aubergine kun je alle kanten op. Als groente bij een AGV’tje, als bijgerecht, of met een beetje aankleding als voorgerecht. Vandaag maken we de meest simpele variant, maar daardoor niet minder lekker!

INGREDI√čNTEN AUBERGINES

2 aubergines
4 eetlepels zonnebloemolie
Versgemalen peper
Versgemalen zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius.
  2. Snijd de aubergines in de lengte door de helft, het groene steeltje snijd je mee.
  3. Neem een klein mesje, bijvoorbeeld een aardappelschilmesje, en snijd een ruitjespatroon in het witte vruchtvlees van de aubergines.
  4. Sprenkel een eetlepel olie over de halve aubergine, gebruik de bolle kant van de lepel om de olie te verdelen.
  5. Bestrooi de aubergines met versgemalen peper en zout, gebruik een ruime hoeveelheid.
  6. Rooster de aubergines in circa 40 minuten goudbruin. Het paarse huidje mag knapperig worden.

Dat was het! Zo simpel is het om deze geroosterde aubergines te maken.

Wil je er een lekker voorgerecht van maken? Verdeel dan wat hummus en granaatappelpitjes over de aubergines en serveer er papadums bij. Dit zijn chips op basis van linzen. Daarmee maak je een heerlijk veganistisch en glutenvrij voorgerecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *