Diner,  Makkelijke recepten,  Vega(n)

Hartige taart met tomaat en paprika

Als ik even niet weet wat ik moet koken staat deze hartige taart vaak op het menu, hij is ontzettend lekker en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. Daarnaast kun je hem de volgende dag gewoon weer even opwarmen in de oven, perfect als je snel moet eten!

DINER | VEGETARISCH | RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Om er zeker van te zijn dat de bodem lekker krokant wordt bak ik deze ook altijd nog even blind. Dat houdt in dat je de bodem voor bakt zonder de uiteindelijke vulling. Je kunt gaatjes in de bodem prikken voor je hem afbakt, of een blindbakvulling gebruikten. Bij een blindbakvulling vul je de bodem met gedroogde bonen of rijst tijdens het bakken. Zo zal de bodem niet te veel rijzen en wordt hij lekker krokant.

INGREDIËNTEN

1 rol vers bladerdeeg
1 rode paprika
1 gele paprika
200 gram cherrytomaten
1 ui
140 gram tomatenpuree
3 teentjes knoflook
fetakaas
tijm
zout en peper

BEREIDING VULLING

1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en gooi deze weg. Snijd de paprika’s in dunne reepjes, verdeel de reepjes paprika over de bakplaat
4. Snijd de cherrytomaten door de helft en verdeel deze ook over de bakplaat.
5. Maak de ui schoon en snijd deze door tweeën, hak de ui vervolgens in fijne halve ringen. Verdeel de ui ook over de bakplaat met de groenten.
6. Besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de groenten in ongeveer 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

BEREIDING DEEG

1. Zet de temperatuur van de oven terug naar 200 graden Celsius.
2. Vet de bakvorm in en haal het bladerdeeg van het bakpapier af. Verdeel het bladerdeeg over de ingevette bakvorm.
3. Vouw de overlappende stukken deeg naar binnen, hiermee maak je een rand voor de taart.
4. Prik de bodem herhaaldelijk in met een vork en bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. 

AFMAKEN VAN DE HARTIGE TAART

1. Hak de teentjes knoflook en fruit deze in olie op laag vuur in een steelpan.
2. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee met de knoflook, zo gaat de zure smaak van de puree weg.
3. Maal peper en zout door het mengsel en voeg een klein scheutje olijfolie toe. Roer dit goed door elkaar.
4. Besmeer de taartbodem met de tomatenpuree. Zorg ervoor dat je de randen niet raakt, want de puree kan dan verbranden.
5. Verdeel de gegrilde groenten over de taartbodem en bestrooi met tijm, peper en zout.
6. Bak de taart in 20 minuten goudbruin en gaar

Bestrooi de hartige taart met de verkruimelde fetakaas en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *