Diner,  Vlees

Okonomiyaki, hartige Japanse pannenkoeken

Okonomiyaki zegt je waarschijnlijk nog niet zo veel, maar ik zie deze Japanse pannenkoeken steeds vaker langs komen. Het beslag is net zo makkelijk te maken als onze Hollandse variant, dus je kan gelijk aan de slag! 

HOOFDGERECHT | RECEPT VOOR 2 PERSONEN | VLEES

Om jezelf wat tijd te besparen kun je het beste beginnen met het snijden van de groenten, of deze gesneden bij de supermarkt kopen. Daarna is het slechts een kwestie van het beslag maken en bakken maar! Ik heb eerst alle pannenkoeken gebakken en deze daarna nog 10 minuten verwarmd in een op 180 graden voorverwarmde oven. Dan drogen ze niet uit en heb je lekkere warme pannenkoeken!

INGREDIËNTEN OKONOMIYAKI

300 gram bloem
300 ml bouillon of dashi
6 eieren 
4 lente uitjes
150 gram Chinese kool
12 plakjes bacon
zout
zonnebloemolie om in te bakken
kewpie mayonaise
sesamzaad

INGREDIËNTEN SAUS

4 el tomatenketchup
1 el worcestershiresaus
1/2 tl Dijon mosterd (scherp)
2 el mirin
1 el honing 
2 tl sojasaus

BEREIDING OKONOMIYAKI

1. Snijd de Chinese kool in vier kwarten. Je hebt ongeveer één kwart nodig voor dit recept. Snijd de kwart in hele dunne reepjes.

Je kunt de rest van de Chinese kool gebruiken voor deze Ramen met kip en Chinese kool

2. Haal de achterkantjes van de bosui af en snijd de rest van de bosui in ringen.
3. Klop de eieren los en voeg hier de bouillon en de bloem aan toe. Blijf kloppen tot er een mooi glad beslag zonder klontjes ontstaat.
4. Voeg de Chinese kool en tweederde van de bosui toe aan het beslag. Roer goed door.
5. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en schep hier het beslag in. Verspreid het eventueel met een pannenlikker over de pan, zodat je een mooie gelijkmatige pannenkoek krijgt.
6. Bak de okonomiyaki aan beide zijden goudbruin en leg op een bord. Vervolgens maak je de rest van het beslag op.

Zet de okonomiyaki 10 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Zo serveer je de pannenkoeken lekker warm!

BEREIDING SAUS EN BACON

Terwijl de okonomiyaki in de oven staan kun je aan de slag met de saus en de bacon.

1. Bak de reepjes bacon bruin en krokant in de koekenpan waar je de pannenkoeken in hebt gebakken. Zet in een schaaltje op tafel.

2. Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje en roer goed door met een garde. Laat ongeveer 4 minuten koken tot het een mooie gladde saus is.

SERVEREN

Verdeel de bacon over de okonomiyaki, ik ga uit van 3 reepjes per pannenkoek. Vervolgens doe je de saus in een spuitzak en spuit je deze in lijnen over de pannenkoek heen. Herhaal dit ook met de kewpie mayonaise. Vervolgens strooi je de ringen bosui en het sesamzaad over de pannenkoek heen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *