ovenschotel
ovenschotel
ovenschotel
Makkelijke recepten,  Vega(n)

Ovenschotel met courgette en aardappel

Ovenschotels vind ik fantastische maaltijden. Ze zijn makkelijk om te maken en toch heel erg lekker. Voor deze vegetarische ovenschotel heb je een heleboel ingrediënten waarschijnlijk al in huis en dat maakt het nog makkelijker. Zet de oven maar vast aan!

HOOFDGERECHT | 3 PERSONEN | VEGETARISCH

Ik eet graag vegetarisch, dus ook deze ovenschotel bevat geen vlees. Maar als dat wel jouw voorkeur heeft kun je dit natuurlijk nog aan de tomatensaus toevoegen. Kies je voor gehakt? Bak deze dan rul na de ui en de knoflook en begin daarna met het toevoegen van de tomatenpuree. Je kunt ook voor stukjes kip kiezen. Deze bak je rondom bruin en daarna voeg je de tomatenpuree toe. De kip zal dan verder garen in de oven.

INGREDIËNTEN

1 courgette
5 aardappels
1 grote ui
3 teentjes knoflook
200 gram cherrytomaatjes
140 gram tomatenpuree
400 gram tomatenblokjes
2 tl paprikapoeder
peper en zout
geraspte kaas

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

1. Breng een pan met water aan de kook, schil de aardappels en kook deze 8 minuten voor. Je kunt ook kant en klare aardappelschijfjes gebruiken, dan kun je deze stap overslaan.
2. Laat de aardappels iets afkoelen en snijd deze in gelijke plakken.
3. Vet de ovenschaal in en bedek de bodem volledig met de aardappelschijfjes.
4. Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze fijn.
5. Bak de knoflook en ui goudbruin, voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze twee minuten mee.
6. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en voeg deze ook toe aan de pan met knoflook en ui.
7. Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng zachtjes aan de kook.
8. Breng de saus op smaak met twee theelepels paprikapoeder, zout en peper. 
9. Schep de saus over de aardappelschijfjes heen, snijd de courgette in gelijkmatige plakken en leg deze bovenop de saus. 
10. Bestrooi met paprikapoeder, zout, peper en geraspte kaas.

Bak de ovenschotel 25 minuten op 200 graden. Eet smakelijk!

Leave a Reply