Makkelijke recepten,  Vega(n)

Rode linzensoep

Vandaag deel ik het recept voor deze kruidige linzensoep. Deze soep komt uit het Midden-Oosten en wordt op smaak gemaakt met komijn en paprikapoeder. Je kunt deze soep prima invriezen, dus maak ik maak vaak een grote pan! 

HOOFDGERECHT | 4 PERSONEN | SOEP

Deze soep kun je met een handomdraai op tafel zetten, maar het liefste laat ik hem zo’n drie kwartier doorkoken. Daar wordt de soep extra smaakvol van! Garneer de soep met een lepel Griekse of Turkse yoghurt en wat verse groene kruiden voor een mooi resultaat. Het oog wil natuurlijk ook wat 😉

INGREDIËNTEN

1 grote ui
1 rode peper
4 tenen knoflook
1 blokje groentebouillon
400 gram rode linzen
70 gram tomatenpuree

Klontje roomboter
4 theelepels komijnzaad
4 theelepels paprikapoeder
Turkse/Griekse yoghurt 
Verse groene kruiden

Bereiding

1. Snipper de ui en bak deze glazig in een grote soeppan. Zodra de ui begint te kleuren voeg je de tomatenpuree toe. Deze bak je goed mee om de puree te ontzuren.

2. Pers de tenen knoflook, of snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd het vruchtvlees in fijne stukjes. Voeg deze toe aan de pan met ui en bak een paar minuten mee.

3. Schenk een liter water in de soeppan en breng aan de kook. Zodra het water kookt voeg je het bouillonblokje en de linzen  toe. Laat ongeveer 45 minuten zachtjes doorkoken.

4. Neem een kleine steelpan en smelt hierin het klontje roomboter. Voeg het komijnpoeder en de paprikapoeder toe en bak even mee tot geurig. Zodra je de kruiden ruikt voeg je het mengsel toe aan de soep.

5. Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om er een gladde soep van te maken. 

Mocht je de soep te dun vinden kun je wat extra linzen toevoegen en mee laten koken, daarna pureer je deze nogmaals met de staafmixer. Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra water toe.

Schep een grote eetlepel yoghurt in de soep en bestrooi met de verse groene kruiden. Serveer!

Leave a Reply