Verse ongekookte ravioli
Ravioli met roomsaus
Diner,  Vega(n)

Zelfgemaakte ravioli met avocado-ricotta vulling

Zelf pasta maken klinkt heel erg ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk niet! Hoog tijd om het eens uit te proberen. Voor dit recept is een pastamachine handig, maar het is ook zonder pastamachine te maken. Met alleen een deegroller kan deze verse ravioli in een half uur bij jou op tafel staan.

HOOFDGERECHT | RECEPT VOOR 2 PERSONEN | VEGETARISCH

Ook dit recept staat weer in het teken van de Uit Pauline’s Keuken x Eat Me challenge. Bij avocado denk je al snel aan guacamole of een salade, maar avocado kun je ook heel goed in een warm gerecht gebruiken. Vandaar dat ik er een vulling mee heb gemaakt voor mijn verse ravioli.

INGREDI√čNTEN PASTA

300 gram bloem
3 eieren
snufje zout
scheutje olijfolie

INGREDI√čNTEN VULLING EN SAUS

2 eetrijpe avocado’s
200 gram ricotta
1 sjalot
2 teentjes knoflook
peper en zout
250 ml kookroom
200 gram cherrytomaatjes

BEREIDING PASTADEEG

1. Breek de eieren en kluts ze in een kommetje.

2. Begin met een schoon aanrecht en maak hierop een hoopje van de bloem, duw in het midden een kuil, vervolgens schenk je hier de geklutste eieren in.

3. Voeg een snufje zout en een scheutje olijfolie toe. Neem nu steeds een klein beetje bloem van de rand, voeg dit bij de eieren en kneed het door. Zodra de bloem goed is opgenomen neem je weer een beetje bloem en kneed je dit met je handen door elkaar.

Let op: je wilt niet dat de ”dijk” van bloem doorbreekt, wees dus voorzichtig met het pakken van de bloem

4. Ga net zo lang door tot je alle bloem hebt opgemaakt. Nu blijf je kneden tot je een mooie samenhangende bal hebt gevormd. Het pastadeeg moet licht elastisch zijn. Als je er een kuiltje in duwt met je vinger moet deze langzaam weer terug veren. Het kneden van het deeg duurt ongeveer 10 minuten.

Mocht het deeg te nat zijn kun je wat extra bloem toevoegen, als het te droog is kun je er een scheutje water aan toevoegen.

5. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het ongeveer een half uur rusten in de koelkast.

BEREIDING RAVIOLI

1. Snipper de sjalot en de knoflook fijn en bak deze lichtbruin in een koekenpan. Laat afkoelen.

2. Snijd de avocado’s door midden, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in een grote kom.

3. Schep de ricotta bij de avocado’s en prak alles met een vork of aardappelstamper, voeg ook de afgekoelde sjalot en knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.

4. Neem de bal deeg uit de koelkast en verdeel deze in twee stukken. Rol deze zo dun mogelijk uit (circa 2mm) met behulp van een pastamachine of een deegroller. Zorg dat de pastavellen gelijk van vorm zijn, je moet ze straks op elkaar kunnen leggen.

5. Leg de grote vel pasta op het aanrecht en schep hier met een eetlepel kleine hoopjes van de vulling op. Zorg dat er voldoende ruimte om de hoopjes heen is.

6. Leg het tweede vel pasta bovenop de vulling en druk zachtjes aan. Probeer ervoor te zorgen dat er geen lucht meer bij de vulling zit.

7. Steek met behulp van een steekring ronde ravioli uit en druk ze langs de randjes goed aan met je vingers. De ravioli zijn nu klaar om te koken.

AFMAKEN

1. Breng een pan met ruim kokend water en een snufje zout aan de kook.

2. Neem een diepe koekenpan, halveer de cherrytomaatjes en bak deze aan met een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de kookroom toe en breng dit zachtjes aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

3. Kook de ravioli in circa 3 minuten gaar, voeg toe aan de pan met kookroom.

4. Schep het geheel goed door zodat de ravioli zijn bedekt met de saus.

Rasp eventueel wat Parmezaanse kaas over de pasta en serveer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *