Bij de borrel staat er hier altijd een toastje op tafel. En binnen 10 minuten kun je heerlijke zelfgemaakte crostini’s op tafel zetten. Een kleine moeite met een heel groot resultaat!
BORREL | RECEPT VOOR 30 CROSTINI'S
Met het mooie weer komt het barbecue seizoen ook steeds dichterbij. Op een of andere manier haal ik altijd te veel stokbrood in huis als we gaan barbecueën, dus dan ga ik de volgende dag aan de slag met het oude brood. Want hier maak je heel makkelijk crostini’s van!
INGREDIËNTEN
1 stokbrood zonnebloemolie peper en zout
BEREIDING
1. Snijd het stokbrood in dunne plakjes, je moet de crostini goed kunnen afhappen, dus te dikke plakken is niet lekker.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
3. Vul een schaaltje met een flinke scheut zonnebloemolie en maal hier peper en zout overheen. Roer dit goed door.
5. Verdeel de stokbroodjes over een met bakpapier bekleed ovenrooster.
6. Smeer de stokbroodjes in met het mengsel van olie, peper en zout. Ik gebruik hiervoor een siliconen kwast, maar de bolle kant van een lepel werkt ook goed.
7. Bak de crostini’s in circa 10 minuten goudbruin.
8. Laat de crostini’s op het ovenrooster buiten de oven afkoelen, dan worden ze lekker knapperig.
Serveer met lekkere kaasjes, of bij een voorgerecht zoals steak tartaar.