Hartig,  Vega(n)

Getest: Vegetarische ovenkroket van Albert Heijn

Heerlijk vind ik dat, een broodje kroket! Albert Heijn heeft net een nieuwe vegetarische ovenkroket uitgebracht, dus die wilde ik natuurlijk proeven! Natuurlijk moet een kroket wel op een lekker broodje, dus ik deel hierbij ook het recept voor briochebolletjes. 

RECEPT VOOR 6 BRIOCHEBOLLEN
DE TEST

ALBERT HEIJN VEGA OVENKROKET | 4 STUKS | €2,99

De kroketten heb ik volgens de bereidingswijze op de verpakking gebakken. De oven heb ik voorverwarmd op 220 graden Celsius en ik heb ze 12 minuten gebakken.

De kroketten zien er mooi uit en ze worden ook goudbruin in de oven, wat dat betreft is het net een echte kroket. Het paneellaagje is knapperig en precies hoe hij hoort te zijn. 
Ik vind de kroketten na 12 minuten niet heel heet van binnen, ze zijn wel warm, maar de volgende keer zou ik ze wat langer bakken. Nu zijn de laatste happen best koud.
De smaak daarentegen is perfect! Ik proef geen verschil met een vleeskroket en de kroket is ook erg smaakvol. Ik vind het zeker een aanrader, ze zijn goedkoper dan de vegetarische kroketten van Beckers, dus volgende keer neem ik ze weer mee.

De score:
4.5/5
INGREDIËNTEN

120 ml melk
1 zakje gist (7 gram)
300 gram bloem
2 el suiker 
120 ml melk
snufje zout
Albert Heijn vegetarische ovenkroketten
1 eidooier (om in te smeren)

BEREIDING
 1. Doe de melk in een steelpan en verwarm deze tot de melk lauwwarm is. Voeg vervolgens de gist toe en roer dit even door, zet weg.
 2. Doe de bloem, de eetlepels suiker een snufje zout en het ei in een mengkom.
 3. Kneed dit even door elkaar en voeg vervolgens scheutje voor scheutje de melk toe terwijl je blijft kneden.
 4. Kneed het deeg zo’n 10 tot 15 minuten stevig door, briochedeeg is een vrij nat deeg, maar hoe beter je kneed, hoe steviger het wordt. Vorm een bal van het deeg.
 5. Vet een kom in met wat olie en stort hier het deeg in, laat het deeg ongeveer een uur rijzen terwijl het is afgedekt met een vochtige theedoek.
 6. Verdeel het deeg in zes gelijke stukken met behulp van een weegschaal. 
 7. Strooi wat bloem over je handen en neem een stuk deeg. Leg dit op een droog werkblad (of houten snijplank) en draai het stukje deeg over de plank, terwijl je ervoor zorgt dat er de hele tijd frictie is tussen het deeg en het werkblad.
 8. Vorm je handen om het deeg heen terwijl je draait, zo ontstaat er een mooi bolletje. Gebruik nu één hand en schuif het bolletje schuin over je werkblad heen, zo vorm je een puntje/quenelle.
 9. Herhaal dit met alle stukken deeg.
 10. Leg de briochebollen op een met bakpapier beklede bakplaat en span hier huishoudfolie overheen. Laat nog eens 45 minuten rijzen
AFMAKEN
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 2. Smeer de briochebroodjes in met het geklutste eigeel.
 3. Bak de briochebroodjes in 25 minuten goudbruin.
 4. Laat de briochebollen afkoelen op een rek terwijl je de vegetarische kroketten volgens de bereidingswijze op de verpakking bakt.
 5. Smeer de broodjes in met honing-mostermayonaise en serveer met de vegetarische ovenkroket.

Leave a Reply