Hartig

Knapperige kikkererwten uit de oven

Deze knapperige kikkererwten zijn heerlijk als tussendoortje, maar je kunt ze ook heel goed verwerken in lekkere hoofdgerechten. Test ze vooral eens uit met andere soorten kruiden, zo zijn ze iedere keer weer verrassend!

TUSSENDOORTJE | VOOR 250 GRAM | VEGAN

Om de ze echt knapperig te krijgen moeten ze best een tijdje in de oven, maar op de oven tijd na zijn ze in een handomdraai gemaakt! 

INGREDI√čNTEN

250 gram kikkererwten
2 el paprikapoeder
2 el kerriepoeder
2 tl chilipoeder
peper en zout
olijfolie

Bereiding

1. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

3. Doe de kikkererwten in een kom samen met een scheutje olijfolie en de kruiden, meng goed door elkaar.

4. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

5. Schep de kikkererwten om en bak ze nog eens 15 minuten. Proef even of je ze knapperig genoeg vindt, anders kun je ze nog iets langer afbakken.

Serveer in een schaaltje als gezond ”borrelnootje” of schep ze door de curry voor een knapperige bite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *