Hot Spots

Hot spots: New York

Afgelopen week ben ik met mijn vriend in New York geweest, het walhalla voor een foodie zoals ik. Want op iedere straathoek vind je weer een leuk restaurant en alle verschillende culturen brengen ook hun eigen keuken mee. Vandaar dat ik zo veel mogelijk verschillende soorten gerechten heb geprobeerd en daar zal ik vandaag uitgebreid over schrijven.

Omdat we zo veel verschillende restaurants hebben bezocht en zo veel gerechten hebben gegeten is het artikel behoorlijk lang geworden. Vandaar dat ik alles heb opgedeeld in de verschillende soorten keukens/stijlen. Zo kun je makkelijker vinden waar je in geïnteresseerd bent, of gewoon alles lekker rustig aan lezen!

Italiaans

De eerste dag waren we de buurt van het hotel aan het verkennen toen we op Eataly stuitten. Van buiten leek het een Italiaans koffiezaakje, maar niets bleek minder waar. Toen we binnen kwamen zagen we pas wat een enorm gebouw het was. Eataly is een soort Italiaanse foodhal, met meerdere restaurantjes en duizenden Italiaanse producten. Hier kun je je heel goed vermaken! Toen we de geur van de verse pizza’s roken moest er natuurlijk een pizza besteld worden. Deze margaritha met tomatensaus en buffelmozzarella was erg lekker, NY style door de dikkere bodem, maar wel behoorlijk prijzig. Good to know: We betaalden $21 voor deze pizzapunten. Er zijn gelukkig nog een hoop goedkopere pizzatenten in New York.

De pizza bij Eataly

In meerdere Netflix series heb je Di Fara Pizza kunnen aanschouwen. Een klein restaurantje in Brooklyn waarvan wordt gezegd dat ze de lekkerste pizza’s van New York serveren, die moesten we natuurlijk proberen! Bij Di Fara serveren ze ”classic” en ”square” slices. Een classic kost $5 en een square $6. Samen bestelden we 2 classics en 1 square, dit was ruim voldoende als lunch. De pizza’s bij Di Fara zijn rijkelijk belegd, de classics hebben een dunne bodem en de square juist de dikke NY style bodem. Er worden wat meer (pittige) kruiden gebruikt dan je gewend bent, dus bijzonder zijn de pizza’s zeker! Good to know: er zijn geen toiletten en een minimaal aantal tafeltjes in de zaak. Het is vooral bedoeld om af te halen!

In Greenwich Village vind je het Italiaanse restaurant Cotenna. Het pand is piepklein en je gelooft nauwelijks dat er een restaurant in zit, maar ze zitten er echt. Bij een gezellig plekje aan de bar bestelden wij vooraf de burrata met prosciutto en als hoofdgerecht ging ik voor de gnocchi met tomatensaus. Beide gerechten waren ontzettend smakelijk en ze serveerden een lekker glas wijn. Voor goed Italiaans eten ben je hier aan het juiste adres. Good to know: bij Cotenna voegen ze standaard 20% fooi aan de rekening toe.  Dit is ook gelijk een nadeel aan het restaurant, want daardoor kan de uiteindelijke prijs behoorlijk oplopen. Als je alleen voor een hoofdgerecht met een drankje kiest ben je wel voordelig uit! Een pasta kost namelijk $16.

Frans

Op maandag nodigde mijn baas ons uit bij een must see in New York, de Oysterbar in hét treinstation; Grand Central Terminal. Daar serveren ze een keur aan oesters, vis en andere schaal- en schelpdieren. Good to know: als je geen visliefhebber bent kun je dit restaurant beter overslaan!
Vooraf werd er door een ober een aantal oesters voor ons uitgekozen en als hoofdgerecht kozen we alle drie de kreeft. Ook hier zijn de prijzen weer behoorlijk aan de maat, maar de kwaliteit van het eten en de bediening was wel ontzettend goed.

Amerikaans

Als je zin hebt in een Amerikaanse snack ben je bij de meeste kroegen aan het goede adres. Good to know: alcohol is in New York erg duur. Reken voor een biertje op $8 en voor een glas wijn op $13, deze prijzen zijn vaak ook exclusief btw. Vandaar dat veel zaken adverteren met een happy hour, tussen deze tijden kun je vaak een biertje drinken voor $4 en een glas wijn voor $6, dat zijn een stuk betere prijzen. Wij gingen dan ook bij TGI Fridays naar binnen, een Amerikaanse keten. Eerlijk is eerlijk, het is niet erg bijzonder, maar de prijzen zijn goed en ze serveren prima snacks. Wij kozen voor de gefrituurde uienringen met daarbij een getapt biertje. De locatie op Broadway zit midden aan de grote straat en heeft tafeltjes aan het raam, een prima plek om lekker mensen te kunnen kijken!

Denk je aan New York, dan denk je aan bagels! Dik belegd met cream cheese en het liefste ”to go” om onderweg op te kunnen eten. Tijdens het wandelen kwamen we de keten Pick-a-bagel tegen. Hier staan in de vitrine alle soorten cream cheese uitgestald alsof het een ijssalon is. De bagels werden voor je getoast en vervolgens kreeg je ze netjes ingepakt mee. Ik koos voor een multigrain bagel belegd met roomkaas, gemixt met bosui en zalm. Erg lekker en niet al te duur!

Nog zoiets als de bagels zijn de hot dogs en de cupcakes. Typisch Amerikaans en we wilden ze natuurlijk proberen. Hot dogs koop je op iedere straathoek bij een klein karretje voor zo’n $2. Ze worden geserveerd met ketchup en mosterd en smaken verder precies zoals onze knakworsten. Niets bijzonders, maar wel leuk! Voor een cupcake gingen we naar Magnolia bakery, ze hebben meerdere winkels in de stad en ze verkopen misschien wel de bekendste cupcakes van New York. Ik koos voor een vanille cupcake met chocolade botercrème. De cupcake was lekker zacht en vers en de botercrème vol van smaak. Mocht je een Magnolia Bakery tegen komen moet je deze zeker proeven!

Een andere echte aanrader is Katz’s Deli. Overal in New York kom je de zogenoemde delicatessen zaakjes tegen. Dit zijn vaak Joodse restaurantjes waar je een broodje of simpel gerecht kunt eten. Maar bij Katz’s Deli is het woord broodje niet helemaal op zijn plaats. Hun bekende pastrami sandwich is enorm, maar heel erg lekker. Wij hebben er met de lunch een gedeeld en dat was meer dan genoeg. Katz’s Deli is een enorm restaurant en je kijkt er dan ook je ogen uit. Dit is zeker de moeite waard om heen te gaan!

Mexicaans

In Amerika wonen natuurlijk veel Mexicanen en daarom was de Mexicaanse keuken ook goed vertegenwoordigd in de stad! Wij hebben gegeten bij twee Mexicaanse restaurants; Dos Caminos en Mad Dog & Beans. Dos Caminos is een wat hipper restaurant met een moderne inrichting, terwijl Mad Dog & Beans de typerende gekleurde vlaggetjes heeft hangen. Ik vond beide restaurants heel sfeervol, maar op het gebied van eten heeft Dos Caminos mijn voorkeur. Bij beide restaurants bestelde ik de taco’s, deze kosten ongeveer $16. Good to know: in Amerika serveren ze zachte taco’s, dus niet de harde maisschelpen die wij in Nederland gewend zijn. En die zijn heerlijk!

Aziatisch

Pad Thai Noodle Lounge is een klein restaurant in Meatpacking District. Dit is een hele hippe en leuke buurt, dus hier moet je zeker even een rondje lopen! Bij Pad Thai kun je natuurlijk Thais eten, het is er onwijs lekker en ook nog eens goedkoop. Voor $10 mag je een appetizer en een hoofdgerecht kiezen. Ik koos als appetizer voor gefrituurde wonton, gevuld met roomkaas en krab en als hoofdgerecht koos ik voor de ”flat noodles” met broccoli, ei en sojasaus. Daarna kun je bij de hoofdgerechten zelf een topping kiezen, rundvlees, kip, garnalen of extra groenten. Beide gerechten waren ontzettend smakelijk en de geserveerde porties zijn zeer ruim. Ik kan je Pad Thai dan ook van harte aanraden!

Vlakbij ons hotel vonden we Kame, een ramen-noedel restaurant. Het is mooi ingericht en de bediening is ontzettend vriendelijk. Pluspunten! Als eerste bestelden we de Kakuni buns, gestoomde broodjes met traaggegaard varkensvlees, zoetzure komkommer, Japanse mayonaise en bosui. We kenden dit allebei nog niet en we werden omver geblazen. Het is echt ontzettend lekker! Mocht je bij een Japans restaurant zijn moet je dit zeker proberen. Als hoofdgerecht bestelde ik een vegetarische ramen met tofoe en groenten. Het was heel erg lekker, maar niet zo bijzonder als de Kakuni buns. Good to know: de kommen ramen zijn erg groot, als je niet zo’n grote eter bent kun je ook prima samen een portie delen.

Zoals je kon lezen heb ik aardig wat gegeten in New York, maar dat is ook een van mijn favoriete dingen. Ik heb heel wat tips op een rijtje gezet, maar mocht je nog vragen hebben over New York kun je natuurlijk altijd een reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *