Deze carpaccio van chioggia biet is makkelijk, snel en helemaal vegetarisch. Je kunt het gerecht helemaal voorbereiden, dus het is perfect voor een uitgebreid diner zonder stress! De carpaccio wordt op smaak gemaakt met zelfgemaakte kruidenolie, een perfecte manier een restje kruiden op te maken. Dat is een handige tip uit mijn keukenhacks artikel.
VEGA | RECEPT VOOR 2 PERSONEN
Chioggia bieten zijn rood met wit aan de binnenkant, waardoor het gerecht een prachtig plaatje wordt. Kun je geen chioggia bieten vinden? Dan kun je ook een combinatie van gele en rode biet maken voor een mooie afwisseling.
In mijn recept kook ik de bieten zodat ze wat zachter worden. Je kunt de bieten ook rauw gebruiken, de kleur zal dan nog opvallender zijn, maar dan is het belangrijk om ze heel dun te snijden omdat de bieten dan nog een stuk harder zijn.
100 ml zonnebloemolie 15 gram bieslook 15 gram peterselie
BEREIDING
Breng een pan met water aan de kook en kook de ongeschilde bieten gedurende 45 minuten.
Doe ondertussen de ingrediënten van de kruidenolie in een keukenmachine en draai tot een gladde olie.
Spoel de bieten koud onder stromend water, of laat ze afkoelen.
Schil de bieten en snijd ze in zeer dunne plakken met behulp van een mandoline.
Hak de pistachenoten grof en rasp de Parmezaanse kaas.
Verdeel de plakken chioggia biet over de borden en besprenkel met de kruidenolie en versgemalen peper en zout. Maak af met de pistachenoten en Parmezaanse kaas.