Makkelijke recepten,  Vega(n)

Couscous met gepofte trostomaatjes, yoghurtdip en geroosterde amandel

Couscous staat hier regelmatig op tafel, het is lekker gezond en makkelijk om te maken. Vandaag deel ik een variatie met gepofte trostomaatjes en een yoghurtdip om net iets meer afwisseling te geven aan de couscous.

VEGA | RECEPT VOOR 3 PERSONEN

Omdat de couscous al lekker kruidig wordt houd ik de yoghurtdip vrij simpel en fris. Het is ook erg lekker om wat gesneden rode peper door de yoghurtdip te doen. 

INGREDIËNTEN COUSCOUS

300 gram couscous
1/2 blokje groentebouillon
1 courgette
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 tl ras el hanout
peper en zout
200 gram doperwten (diepvries)
400 gram kleine trostomaatjes (aan de tros)
150 gram amandelschaafsel

INGREDIËNTEN YOGHURTDIP

200 gram Griekse yoghurt
sap van 1/2 citroen
rasp van 1/2 citroen
1 tl gedroogde dragon
zout en peper

BEREIDING YOGHURTDIP
  1. Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje.
  2. Rasp de schil van de halve citroen boven de yoghurt en pers het sap uit. 
  3. Meng de yoghurt met de citroen en gedroogde dragon, breng verder op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
BEREIDING COUSCOUS
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Verdeel het amandelschaafsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven, laat afkoelen.
  3. Doe de trostomaatjes in een hittebestendige schaal en sprenkel hier olijfolie en peper en zout overheen. Bak gedurende 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de tomaatjes beginnen te knappen.
  4. Snipper de ui en knoflook fijn, verwarm een scheutje olie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui, voeg vervolgens ook de knoflook toe.
  5. Snijd de courgette in gelijkmatige blokjes en voeg toe aan de pan met ui, laat meebakken tot de courgette licht begint te kleuren.
  6. Vul  ondertussen de waterkoker met water en breng aan de kook. Doe het halve bouillonblokje in een maatbeker en giet hier het gekookte water op. Doe vervolgens de couscous in een schaal en zet net onder met de bouillon, dek af met een bord en laat zo’n 10 minuten stomen.
  7. Voeg de doperwten toe aan de pan met groenten en roer door, meng ook alle kruiden door het groentemengsel. 
  8. Klop de couscous los met een vork en voeg toe aan de pan met groenten, schep door zodat de couscous volledig is gemengd met de groenten en kruiden. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de couscous in een diep bord met een takje gepofte tomaatjes, een lepel van de yoghurtdip en wat amandelschaafsel. 

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.