Makkelijke recepten,  Vega(n)

Frisse pasta met munt en doperwt

Pasta is een van mijn favoriete gerechten, je kunt er veel mee variëren en ieder seizoen vraagt weer om een ander recept. Met het mooie weer van de afgelopen dagen had ik zin in een lekker fris gerecht. En dat is deze spaghetti met munt en doperwt geworden.

HOOFDGERECHT | VEGA | RECEPT VOOR 4 PERSONEN

Wanneer pasta kookt geeft het zetmeel af aan het kookvocht, daardoor is het kookvocht een ideale basis om een pastasaus mee te maken. Het zetmeel zorgt ervoor dat de saus mooi om de pasta heen kleeft, zo krijgt de pasta nog meer smaak!

INGREDIËNTEN PASTA

500 gr spaghetti
2 witte uien
3 teentjes knoflook
rasp en sap van 1/2 citroen
125 ml kookroom
200 gr doperwten (diepvries)
4 takjes munt
1/4 bosui (enkel het groen)

INGREDIËNTEN GARNERING

100 gr doperwten (diepvries)
1/4 bosui (enkel het groen)
100 gr Parmezaanse kaas (geraspt)

INGREDIËNTEN CROUTONS

4 bruine boterhammen
3 teentjes knoflook
olijfolie
peper en zout

BEREIDING CROUTONS
  1. Snijd de boterhammen in kleine blokjes.
  2. Pel de tenen knoflook en hak fijn.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de blokjes brood over de bakplaat.
  4. Bestrooi met de gehakte knoflook, besprenkel met olijfolie en maal peper en zout over het brood heen. Meng goed met elkaar.
  5. Bak de croutons in 10 tot 15 minuten krokant en goudbruin in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven.
BEREIDING PASTA
  1. Breng een pan met water en een suf zout aan de kook, kook hierin de spaghetti volgens de verpakking, maar trek 2 minuten van de kooktijd af. 
  2. Bewaar 500 ml van het kookvocht en giet de pasta verder af.
  3. Pel de uien en de knoflook.
  4. Doe alle ingrediënten voor de pastasaus in een hakmolen of keukenmachine en draai tot een gladde saus.
  5. Verwarm de saus samen met het kookvocht van de pasta in een pan. Zodra de saus warm is voeg je de gekookte pasta toe.
  6. Roer het geheel goed door, tot de saus aan de kook komt.
  7. Hak het groen van de bosui fijn en voeg de ingrediënten ter garnering toe en roer goed door.
  8. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de croutons. 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *