Bovenaanzicht van de geroosterde wortels, met verkruimelde feta en granaatappelpitten
Zijaanzicht van de geroosterde wortels
Makkelijke recepten,  Vega(n)

Geroosterde wortels met feta en granaatappel

Ben je op zoek naar een verrassend groentegerecht? Dan zijn deze geroosterde wortels misschien wel precies wat je zoekt! De wortels breng je op smaak met verschillende Oosterse kruiden en worden geroosterd in de oven. Zo krijg je een smaakvol bijgerecht.

VEGA | BIJGERECHT VOOR 3 PERSONEN

De geroosterde wortels serveer je met granaatappelpitten, dat geeft niet alleen een frisse touch aan het gerecht, maar ziet er ook nog eens gezellig uit. Ik gebruik bevroren granaatappelpitten, die moet je even laten ontdooien en kun je daarna over het gerecht verdelen.

INGREDIËNTEN

1 bos wortels
1 tl gemalen komijn
1 tl ras el hanout
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/4 tl zout
3 el zonnebloemolie
100 gram feta
30 gram granaatappelpitten

BEREIDING
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd het grootste deel van het loof van de wortels, laat ongeveer 2 cm per wortel zitten. Was de wortels met koud water.
  3. Meng de kruiden in een schaaltje door elkaar en voeg de zonnebloemolie toe, roer goed door tot het een glad papje is.
  4. Verdeel het de kruidenolie over de wortels en smeer de wortels goed in met je handen, trek eventueel handschoentjes aan.
  5. Rooster de wortels ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Presenteer de geroosterde wortels op een bord, verkruimel de feta over de wortels en maak af met de granaatappelpitten. 

Serveer en eet smakelijk!

Leave a Reply