Makkelijke recepten,  Vega(n)

Gnocchi met pistache, doperwt en burrata

Voor burrata kun je me ’s nachts wakker maken, maar er zijn niet heel veel diner recepten waarin je deze lekkere kaas kunt verwerken. Vandaar dat ik aan de slag ben gegaan met een gnocchi die hoog op smaak is, waar een zachte en romige burrata goed bij past.

VEGA | RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Om het recept snel en makkelijk te maken gebruik ik kant en klare gnocchi, maar het is ook ontzettend leuk om zelf een keer te maken! Een recept voor gnocchi kun je vinden op mijn Instagram

INGREDIËNTEN

500 gram gnocchi
0,5 recept pistache pesto
200 gram doperwten
50 gram Parmezaanse kaas
1 bol burrata
olijfolie
peper en zout

BEREIDING
  1. Maak de pistache pesto volgens het recept op mijn website, de pesto die over blijft kun je tot een week in de koelkast bewaren.
  2. Breng een pan met ruim water en een flinke snuf zout aan de kook.
  3. Prak de doperwten lichtjes met een vork.
  4. Neem een diepe koekenpan, of sauteuse en verwarm hierin een beetje boter. Voeg de doperwten toe zodra de boter warm is en roer dit door. Doe vervolgens de pesto erbij en meng dit door elkaar.
  5. Kook de gnocchi volgens de verpakking, zodra ze drijven doe je de gnocchi in de pan met de doperwt-pesto.
  6. Voeg ook een paar lepels kookvocht en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Schep door elkaar tot het een mooi samenhangend geheel is.
  7. Verdeel de gnocchi over twee borden, snijd de burrata door de helft en leg de burrata er bovenop. Besprenkel met wat olijfolie en versgemalen peper. 
Serveer en eet smakelijk!

Leave a Reply