Knolselderij ingepakt in zoutkorst
Opengemaakte zoutkorst
Makkelijke recepten,  Vega(n)

Knolselderij in zoutkorst uit de oven

Ken je deze techniek al, iets in een zoutkorst garen? Door de zoutkorst stoomt het product gaar in eigen vocht en het zout brengt het product gelijk goed op smaak. Je kan dit met vlees, vis en groenten doen, dus je kunt alle kanten op! 

BIJGERECHT | VEGAN | RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Voor het maken van de zoutkorst heb je grof zeezout nodig, dit geeft het mooiste effect. Wil je het gerecht een bijzondere twist geven? Gebruik dan wijn in plaats van water bij het maken van de korst, dit is bijvoorbeeld heerlijk bij een dorade in een zoutkorst.

INGREDIËNTEN

500 gram grof zeezout
500 gram bloem
325 gram water
1 knolselderij

VOORBEREIDING
  1. Verwarm de oven voor 180 graden Celsius.
  2. Maak de zoutkorst door het zout, bloem en water met elkaar te mengen en tot een bal deeg te kneden.
  3. Rol het deeg uit op je werkbank.
  4. Was de knolselderij, maar schil hem niet. Dep hem droog met wat keukenpapier.
  5. Leg de knolselderij op het deeg en pak hem zorgvuldig in.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de in de zoutkorst verpakte knolselderij op de plaat. Bak gedurende 1,5 uur.
  7. Haal de knolselderij uit de oven en laat 30 minuten afkoelen.
Je ziet de zoutkorrels goed zitten
De knolselderij verpakt in de zoutkorst
SERVEREN
  1. Wanneer de knolselderij afgekoeld is pel je voorzichtig de zoutkorst van de knolselderij af. Ik heb eerst een gat gemaakt met een mes en heb hem toen vervolgens met mijn handen gepeld.
  2. Snijd de schil van de knolselderij af, de knol zal zacht zijn, dus dit gaat erg gemakkelijk.
  3. Vervolgens snijd je de knolselderij in plakken van 2 centimeter dik, je kunt de plakken eventueel nog uitsteken met een steekring om zo mooie gelijke rondjes te krijgen. 
  4. Maak voorzichtig een ruitjespatroon in de twee platte kanten van de plak knolselderij met behulp van een mes, snijd niet te diep.
  5. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hierin een scheutje zonnebloemolie.
  6. Bak de plakken knolselderij aan beide kanten goudbruin.

Serveer de knolselderij als vervanging voor een steak, of als bijgerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *