Makkelijke recepten,  Vis

Makkelijke en gezonde zalm tortilla’s

Wil je een lekkere en gezonde maaltijd eten, maar heb je niet zo veel tijd om te koken? Dan zijn deze zalm tortilla’s een perfecte keuze! Eet je liever vegetarisch? Dan heb ik ook een paar lekkere tips!

VIS | RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Bij dit gerechtje is het vooral belangrijk dat de avocadosalsa lekker op smaak is, dit is de grootste smaakmaker van het gerecht. De zalm kun je ook makkelijk inwisselen voor roergebakken oesterzwammen, gegrilde avocado of fijngesneden (choggia) biet als vegetarisch alternatief. Deze zalm tortilla’s staan in 20 minuten bij jou op tafel.

INGREDIËNTEN SALSA

2 avocado’s
6 rijpe tomaten
1/2 rode peper
2 teentjes knoflook
1 limoen
1 sjalot
10 gram peterselie
10 gram munt

INGREDIËNTEN SAUS

200 gr crème fraîche
10 gram peterselie
15 gram munt
1 teen knoflook

INGREDIËNTEN BASIS

1 kropje little gem sla
6 kleine tortilla’s
200 gram zalmfilet

BEREIDING SALSA

We beginnen met de salsa, daardoor krijg de salsa extra tijd om te marineren en zullen de smaken beter intrekken.

 1. Snijd de tomaten in de lengte door de helft en snijd de helften ook in twee. Verwijder van 3 tomaten de zaadlijsten en laat bij 3 tomaten de zaadlijsten zitten. Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe in een kom. Kies het liefste niet voor de goedkoopste tomaten, maar kies een lekkere rijpe en volle soort uit. Dat geeft dit gerecht extra smaak!
 2. Maak de teentjes knoflook en de sjalot schoon en snipper fijn. Doe in de kom bij de tomaten.
 3. Neem de avocado’s en snijd deze in de lengte door de helft. Haal de pit uit de avocado en snijd het vruchtvlees, terwijl het nog in de schil zit, in reepjes en vervolgens in blokjes. Haal het vruchtvlees met behulp van een lepel uit de schil en voeg toe aan het tomatenmengsel.
 4. Hak de rode peper, peterselie en munt fijn en voeg ook dit toe aan het mengsel.
 5. Rasp de schil van de limoen boven het mengsel, snijd de limoen door de helft en knijp uit. Roer de salsa goed door en breng op smaak met peper en zout. Proef even of de salsa lekker is en breng eventueel verder op smaak. Zet weg tot later gebruik.
BEREIDING SAUS
 1. Doe de crème fraîche in een schaaltje.
 2. Hak de knoflook, peterselie en munt fijn en doe bij de crème fraîche. Roer goed door en breng op smaak met wat peper en zout. Zet weg tot later gebruik.
PRESENTATIE
 1. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een anti-aanbakpan.
 2. Leg de zalmfilet(s) op de huid in de pan en laat zachtjes garen. Zodra de onderste helft van de zalmfilets gaar zijn (dit zie je aan de verkleuring) draai je de zalm om.
 3. Laat de zalmfilets bakken tot de filets volledig verkleurd zijn. Op dit moment is de zalm nog rosé van binnen. Heb je liever doorbakken zalm? Bak de zalm dan nog eens twee minuten aan beide zijden.
 4. Verwarm de tortilla’s in de magnetron, of 30 seconden in een voorverwarmde oven. Leg de zalm op een bord en scheur met twee vorken in stukken.
 5. Leg een warme tortilla op je bord, scheur twee blaadjes van de little gem in grove stukken en verdeel over de tortilla. Vervolgens verdeel je de salsa over de sla en de zalm over de salsa. Maak af met een paar lepels van de frisse saus.

Eet smakelijk! 

Leave a Reply