- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Laat de kikkererwten uitlekken en meng met het paprikapoeder, de gemalen komijn en een eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Doe de cherrytomaten in een ovenbestendige schaal en bestrooi met versgemalen peper en zout en een eetlepel olijfolie.
- Bak de kikkererwten en tomaten gedurende 15 minuten. Neem de tomaten uit de oven en hussel de kikkererwten, laat de kikkererwten nogmaals 10 minuten bakken.
- Breng een pan met water en een blokje groentebouillon aan de kook, kook de parelcouscous gaar volgens de verpakking en giet af. Bestrooi met peper en zout en zet weg tot later gebruik.
- Verwarm ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de falafels goudbruin en krokant.
- Snijd de steeltjes van de spinazie en snijd de bladeren in reepjes. Roerbak de spinazie 2 minuten in een warme pan met een scheutje olie en wat versgemalen peper en zout.
- Meng ten slotte de harissa en de yoghurt en breng op smaak met wat zout.
Maak de borden op, verdeel de parelcouscous, falafel, tomaat, spinazie, kikkererwten en de harissayoghurt over de borden. Serveer en eet smakelijk!