Makkelijke recepten,  Vis

Noedels met garnalen en groene asperges

Heb je zin om lekker en gezond te eten, maar eigenlijk geen tijd om uitgebreid te koken? Dan zijn deze noedels perfect! Ze staan met 15 minuten op tafel en je hebt hier een heerlijke vullende maaltijd aan.

HOOFDGERECHT | 2 PERSONEN | VIS

Mijn favoriete noedels zijn de ramen noedels van het merk Hakubaku, maar je kunt voor dit gerecht natuurlijk ook een andere soort gebruiken. Om het gerecht snel te kunnen bereiden koos ik voor groene aspergetips in plaats van hele asperges. Deze wok ik in zijn geheel, dus dat scheelt me weer wat snijwerk!

INGREDIËNTEN NOEDELS

180 gram noedels
225 gram gepelde garnalen (diepvries) 
100 gram groene aspergetips 
100 gram edamame bonen (diepvries)
2 tenen knoflook 
2 centimeter gember

INGREDIËNTEN SAUS

5 el sojasaus (met minder zout)
2 el oestersaus
1 el sesamolie
1 tl honing
1 el sriracha

Bereiding

1. Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels volgens de verpakking. Mijn noedels moeten 10 minuten koken.
2. Zodra de noedels nog drie minuten moeten koken voeg je de edamame bonen toe.
3. Giet de noedels en bonen af met hulp van een zeef.
4. Pel de knoflook en hak deze fijn, schil vervolgens de gember en hak deze ook fijn.
5. Mijn garnalen hadden nog een staartje, dus deze pel ik er vast af. Mocht je volledig gepelde garnalen hebben kun je deze stap overslaan.
6. Verwarm een scheutje sesamolie in een wokpan, zodra de olie heet is voeg je hier de knoflook aan toe.
7. Doe de garnalen in de pan en wok deze op hoog vuur.
8. Voeg nu ook de groene asperges toe, deze wok je zo’n 3 minuten mee.
9. Vervolgens voeg je de gember toe en wok je het geheel tot je de gember begint te ruiken. Let goed op, gember kan namelijk snel verbranden.
10. Meng de ingrediënten voor de saus en giet deze in de wokpan.
10. Voeg nu ook de noedels en bonen toe en schep de noedels goed door de saus.

Serveer in een diep bord en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

Leave a Reply