Bereiding
1. Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels volgens de verpakking. Mijn noedels moeten 10 minuten koken.
2. Zodra de noedels nog drie minuten moeten koken voeg je de edamame bonen toe.
3. Giet de noedels en bonen af met hulp van een zeef.
4. Pel de knoflook en hak deze fijn, schil vervolgens de gember en hak deze ook fijn.
5. Mijn garnalen hadden nog een staartje, dus deze pel ik er vast af. Mocht je volledig gepelde garnalen hebben kun je deze stap overslaan.
6. Verwarm een scheutje sesamolie in een wokpan, zodra de olie heet is voeg je hier de knoflook aan toe.
7. Doe de garnalen in de pan en wok deze op hoog vuur.
8. Voeg nu ook de groene asperges toe, deze wok je zo’n 3 minuten mee.
9. Vervolgens voeg je de gember toe en wok je het geheel tot je de gember begint te ruiken. Let goed op, gember kan namelijk snel verbranden.
10. Meng de ingrediënten voor de saus en giet deze in de wokpan.
10. Voeg nu ook de noedels en bonen toe en schep de noedels goed door de saus.
Serveer in een diep bord en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
Eet smakelijk!