Makkelijke recepten,  Vlees

Ovenpasta met kip en spinazieroomsaus

Pasta uit de oven vind ik echt comfort food. Met lekker veel kaas en een rijke saus is dit een heerlijke vullende maaltijd. Daarnaast is dit ook nog eens een ontzettend makkelijk recept! Binnen 30 minuten staat deze ovenpasta op tafel. 

GEVOGELTE | RECEPT VOOR 4 PERSONEN

Net zoals bij nachos verdeel ik mijn ovenpasta ook in twee laagjes. Zo zit er ook gesmolten kaas tussen de pasta en dat is net een lekkere finishing touch!

INGREDIËNTEN

500 gram grote pastaschelpen (conchiglioni)
350 gram kippendijen
1 grote ui
2 teentjes knoflook
200 gram bevroren spinazie (blokjes)
150 gram kruidenroomkaas
250 ml kookroom
geraspte jonge kaas
geraspte Grana Padano
peper en zout
scheutje olijfolie

BEREIDING
  1. Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook. Haal de blokjes spinazie uit de vriezer.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Kook de pasta schelpen iets korter dan aangegeven op de verpakking, in mijn geval moesten de schelpen 12 minuten koken en heb ik ze 10 minuten gekookt.
  4. Giet de pasta schelpen af en zet weg tot nader gebruik.
  5. Bestrooi ondertussen de kippendijen met peper en zout en zet een diepe koekenpan met een scheutje olie op het vuur.
  6. Bak de kippendijen goudbruin aan beide zijden en neem uit de koekenpan. Snijd de kippendijen in kleine blokjes.
  7. Snipper de ui en knoflook en bak tot goudbruin in dezelfde koekenpan als waar je de kip in hebt gebakken.
  8. Voeg vervolgens de spinazie en de kruidenroomkaas toe, roer door tot de spinazie volledig is ontdooid. 
  9. Als laatste voeg je de gesneden kip en de kookroom toe, roer tot de saus een samenhangend geheel vormt en breng op smaak met peper en zout. 
  10. Wanneer de saus klaar is voeg je de gekookte pasta schelpen toe en meng je dit alles goed door elkaar, tot de schelpen volledig met de saus zijn bedekt.
  11. Verdeel de helft van de pasta in een grote ovenschaal en bestrooi met geraspte Grana Padano.
  12. Voeg vervolgens de tweede helft pasta toe en bestrooi weer met geraspte Grana Padano en de jonge kaas.
  13. Bak de ovenpasta 15 minuten op 180 graden Celsius, of tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

Serveer de ovenpasta en eet smakelijk!

 

Bewaartip: Wanneer je pasta over hebt kun je deze volledig afgekoeld en afgedekt in de koelkast bewaren. Maak de pasta licht vochtig wanneer je hem weer in de oven verwarmt, dan voorkom je dat de pasta uitdroogt. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een plantenspuit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *