Een diep bord gevuld met pastasalade
Makkelijke recepten,  Vlees

Pastasalade met pesto en parmaham

Vandaag deel ik een recept voor een lekkere pastasalade. Het is een ontzettend makkelijk recept, dus perfect voor wanneer je niet zo veel zin hebt om te koken. Ik eet regelmatig pastasalade als avondeten, maar je kunt hem natuurlijk ook presenteren bij een barbecue, of meenemen naar je werk als een vullende lunch. 

VLEES| RECEPT VOOR 4 PERSONEN

Deze pastasalade maak je grotendeels op smaak met de pesto, die kun je zelf maken, maar natuurlijk ook bij de supermarkt kopen. Koop dan het liefste een verse pesto, deze zijn vaak net wat lekkerder dan pesto uit een potje. 

INGREDIËNTEN

500 gram pasta (schelpen, penne, of fussili vind ik lekker in een salade)
1/2 komkommer
250 gram cherrytomaten
240 gram zwarte olijven
2 stengels bosui
100 gram rode pesto
2 bollen mozzarella
50 gram crème fraîche
10 gram bieslook
80 gram parma- of serranoham

BEREIDING
  1. Kook de pasta volgens de verpakking en giet af. Laat afkoelen in de kom waarin je de salade gaat mengen, voeg een scheutje olijfolie toe en roer door. Door de olijfolie zal de pasta niet aan elkaar gaan plakken.
  2. Meng de pesto door de pasta heen en roer tot alle pasta is bedekt.
  3. Snijd de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaten, voeg toe aan de salade.
  4. Giet de zwarte olijven af en snijd ze in ringen, snijd ook de bosui in ringen.
  5. Snijd ten slotte de bollen mozzarella in blokjes en voeg toe aan de pastasalade, meng goed door elkaar.
  6. Hak de bieslook in zeer fijne ringen, voeg de helft toe aan de pastasalade en voeg de andere helft toe aan de crème fraîche. Voeg de crème fraîche toe aan de salade en roer nogmaals door.
  7. Breng de pastasalade op smaak met peper en zout.

Verdeel de pastasalade over de borden en maak roosjes van de gedroogde ham. Serveer en eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.