Tagliatelle met geroosterde paprika roomsaus
Makkelijke recepten,  Vega(n)

Tagliatelle met geroosterde paprika roomsaus

Pasta blijft een van mijn favoriete gerechten, het is makkelijk om je maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Vandaag deel ik een recept voor een tagliatelle met geroosterde paprika roomsaus, de geroosterde paprika’s geven een heerlijke rijke smaak en de mozzarella zorgt voor een romige tegenhanger. 

VEGA | RECEPT VOOR 3 PERSONEN

Je kunt deze pasta natuurlijk ook serveren met burrata, dat is net iets feestelijker en zeer geschikt wanneer je gasten over de vloer krijgt. De iets goedkopere optie is buffelmozzarella, ook erg smaakvol en perfect bij deze geroosterde paprika saus.

INGREDIËNTEN

300 gram tagliatelle
1 sjalot
2 teentjes knoflook
200 gram gegrilde paprika (uitgelekt, uit een pot)
2 tl tomatenpuree
1 tl oregano
1 tl chili vlokken
60 ml vodka
85 ml slagroom
30 gram Parmezaanse kaas
4 takjes basilicum
50 gram baby spinazie
1 bol buffelmozzarella

BEREIDING
  1. Maak de sjalot en de knoflook schoon en fruit glazig op middelhoog vuur in wat zonnebloemolie in een diepe koekenpan.
  2. Doe de aangefruite sjalot en knoflook in de keukenmachine en voeg de gegrilde paprika’s toe, mix tot een gladde saus.
  3. Neem de pan waarin je de sjalot hebt aangefruit en verhit hier de tomatenpuree in, bak circa 2 minuten aan en voeg dan de oregano en chilivlokken toe. Roer door en blus af met de vodka.
  4. Laat 3 minuten zachtjes pruttelen en voeg vervolgens de paprikasaus toe. 
  5. Breng ondertussen een pan met water en een flinke snuf zout aan de kook. Kook de tagliatelle al dente volgens de verpakking, schep een paar eetlepels van het kookvocht bij de pastasaus.
  6. Verwijder de steeltjes van de spinazie en snijd de blaadjes in reepjes, snijd ook de basilicum in reepjes en rasp de Parmezaanse kaas grof.
  7. Roer de slagroom, spinazie en basilicum door de saus en warm door. Voeg ten slotte de Parmezaanse kaas en de tagliatelle toe en schep om tot de geroosterde paprika roomsaus mooi om de pasta heen hangt.

Verdeel de pasta over de borden en serveer met de buffelmozzarella. Eet smakelijk!

One Comment

Leave a Reply