Een traybake is een perfecte oplossing wanneer je niet zo veel zin hebt om te koken, maar wel een lekkere en verrassende maaltijd op tafel wil zetten. Je hoeft alleen maar wat ingrediënten te snijden en door elkaar te mengen en bakken maar!
VLEES | RECEPT VOOR 4 PERSONEN
In deze traybake heb ik zelfgemaakte pistache pesto gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook pesto uit de supermarkt gebruiken. Als je zelf pistache pesto maakt kun je het restant prima in een bakje invriezen, dan kun je er later weer een ander lekker recept mee maken. Zoals deze ravioli, of gnocchi.
INGREDIËNTEN TRAYBAKE
500 gram gnocchi 350 gram kipfilethaasjes 1 courgette 1 grote ui 2 teentjes knoflook 200 gram cherrytomaatjes 1 citroen 100 gram pistache pesto, of gewone pesto peper en zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Hak de uiteindes van de courgette en snijd de over de lengte door midden, snijd vervolgens plakken van ongeveer 1,5 centimeter dik. Doe de gesneden courgette in een grote mengkom.
Snipper de ui en knoflook en voeg toe aan de kom met courgette.
Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan het mengsel, pers ook 1/4 van de citroen uit en voeg toe.
Snijd de kipfilethaasjes in tweeën en doe bij het mengsel, voeg vervolgens de pistache pesto toe en breng op smaak met peper en zout, roer door.
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de gnocchi er tussen. Snijd ten slotte de cherrytomaatjes in tweeën en steek deze er ook tussen.
Bak de traybake 20 minuten in de voorverwarmde oven.