- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schil de sjalotten en de knoflook en snipper fijn, leg 1/3 van de sjalotten en 1/3 van de knoflook weg voor de avocado salsa.
- Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en bak hierin de knoflook en sjalot glazig. Voeg vervolgens het gehakt en de tacokruiden toe en bak circa 5 minuten mee.
- Besprenkel ondertussen de trostomaatjes met wat zonnebloemolie en peper en zout. Rooster gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de kidneybonen uitlekken en voeg samen met de gehakte tomaten toe aan het gehakt, roer door elkaar en laat sudderen.
- Snijd ondertussen het vruchtvlees van de avocado’s en de tomaat in blokjes en doe in een mengkom samen met de resterende sjalot en knoflook. Breng op smaak met het sap van de helft van de limoen en versgemalen peper en zout. Hak ten slotte ook de jalapeno fijn en roer die door de avocadosalsa.
- Maak de tortilla’s in warm de oven, of op de grill en snijd de resterende limoen in plakjes.
Vul diepe borden met het vegetarisch gehakt, de avocadosalsa, krokante kikkerertwen, mini tortilla’s en de gesneden limoen. Eet smakelijk en geniet van de burrito bowl!
One Comment
Denise Kimman
Dit was echt mega lekker!! 5/5 🙂