Deze vegetarische springrolls zijn heerlijk voor met dit warme weer. Je vult ze met allerlei soorten groenten en fruit en je welt de rijstvellen alleen in handwarm water. Hierdoor heb je een smaakvol, maar koud gerecht!
HOOFDGERECHT | VEGA | RECEPT VOOR 6 SPRINGROLLS
Je rolt deze springrolls net als loempia’s. De eerste is even oefenen, maar zodra je het onder de knie hebt staan deze springrolls zo op tafel! Ik vul ze met een combinatie van zachte en knapperige groenten en fruit. Zo hebben de springrolls een lekkere bite!
1. Snijd de avocado, mango, zoete puntpaprika en komkommer in dunne reepjes en zet weg. 2. Neem een grote kom, of een pastabord zo groot als de rijstvellen. Vul deze met handwarm water. 3. Week het rijstvel 30 seconden in het water, deze zal dan wat flexibeler worden. 4. Leg het rijstvel op een snijplank en leg de reepjes groenten net onder het midden neer. 5. Vouw de onderkant over de vulling heen. 6. Vervolgens vouw je de zijkanten ook over de vulling heen. Nu kun je de springroll strak oprollen.
BEREIDING HOISINSAUS
1. Plet de knoflook, het is niet nodig om ze schoon te maken. 2. Doe alle ingrediënten voor de hoisinsaus in een steelpan en roer goed door elkaar. 3. Breng zachtjes aan de kook en laat ongeveer 5 minuten doorkoken. Haal de knoflook uit de saus, deze kun je weggooien. 4. Schenk de hoisinsaus in een schaaltje en laat afkoelen.
PRESENTATIE
Bestrooi de springrolls met de gefrituurde uitjes en het sesamzaad en serveer met de hoisinsaus. Eet smakelijk!