Deze tomatensalade is lekker fris en is een perfect bijgerecht bij de barbecue, maar ook heerlijk naast een stukje vis of vlees met gebakken aardappelen. Deze snelle salade staat met een kwartiertje op tafel.
VEGA | BIJGERECHT VOOR 3 PERSONEN
Omdat je rauwe tomaten gebruikt komt de smaak extra goed naar voren, kies daarom liever niet voor een vleestomaat, maar voor een iets smaakvollere tomaat. Pomodori tomaten vind ik zelf heerlijk in een tomatensalade.
INGREDIËNTEN
1 komkommer 4 sappige tomaten 1 bol mozzarella 2 sjalotten 5 gr sumak scheutje citroensap peper en zout olijfolie
BEREIDING
Maak de sjalotten schoon en snijd in dunne ringen.
Doe de sjalotten samen met de sumak, een scheutje olijfolie en versgemalen peper en zout in een kom en meng door elkaar, laat minimaal 10 minuten marineren.
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Vervolgens snijd je ook de komkommer en de mozzarella in kleine blokjes.
Doe alle ingrediënten in een schaal en maak aan met een scheutje olijfolie, het citroensap en versgemalen peper en zout.
Serveer de tomatensalade als bijgerecht en eet smakelijk!