Recreates,  Vlees

Kakuni Buns

Deze kakuni buns heb ik voor het eerst gegeten in New York en deze bleven maar door mijn hoofd spoken. Kakuni buns zijn Japanse gestoomde broodjes met traaggegaard buikspek. Vandaar dat dit me een perfect gerecht leek voor mijn thema ”recreates”. Waarbij ik zelf aan de slag ga met een gerecht wat ik elders heb gegeten.

DINER | RECEPT VOOR 3 PERSONEN | VLEES

Het buikspek traag garen kost een hoop tijd, maar dat geeft wel een heerlijk resultaat! De lotusbroodjes (of gua bao) kun je bij de toko kopen, die van mij komen uit het vriesvak.

INGREDIËNTEN

600 gram traag gegaard buikspek
6 lotusbroodjes
1/2 komkommer
100 ml natuurazijn
2 el suiker
bosui
sesamzaadjes
Japanse mayonaise (kewpie)
sriracha

Bereiding

1. Zet een steelpan op laag vuur en doe hierin het natuurazijn en de suiker. Zodra de suiker is gesmolten haal je het mengsel van het vuur en laat je het afkoelen. Dit is het zoetzuur voor de komkommers.

2. Snijd de komkommer in dunne plakjes en leg deze in het zoetzuur mengsel. Laat zo lang mogelijk marineren voor de beste smaak.

3. Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook. Hang een zeef in de pan.

4. Indien het buikspek nog niet warm is kun je deze nog even verwarmen in de oven, of bakken in een pan. 

5. Doe 2 bevroren lotusbroodjes in de zeef, door de stoom van het kokende water worden de broodjes nu gaar gestoomd. Stoom de broodjes ongeveer 3 minuten.

6. Snipper de bosui.

7. Vouw het lotusbroodje open en verdeel hier wat van de zoetzure komkommer, het buikspek en de gesnipperde bosui over. Garneer met het sesamzaad, de Japanse mayonaise en sriracha naar smaak.

Je kunt de kakuni buns serveren als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht doen de kakuni buns het erg goed. Serveer er dan eventueel nog salade bij.

Leave a Reply