Tips

Hot spots: Florence

Florence is een prachtige stad in het Noorden van Italië. En als ik aan Italië denk dan denk ik aan pasta en pizza. Daarvoor ben je in Florence zeker aan het goede adres! Ik neem je mee naar mijn favorieten van de restaurants die ik tijdens mijn vakantie heb bezocht.

Obicà Mozzarella Bar

Zoals de naam al zegt kun je bij Obicà een heleboel verschillende soorten mozzarella eten. Daarnaast serveren ze ook heerlijke pasta’s en pizza. Je komt binnen via een binnenplaats waar ze een heleboel gezellige tafeltjes hebben, maar ook binnen kun je erg mooi zitten.  Obicà zit aan de luxe winkelstraat in Florence, midden in het centrum. Echter zegt dit gelukkig niets over de prijzen, want het is heel betaalbaar.

Buffelmozzarella
Gerookte burrata

We begonnen met een buffelmozzarella en een gerookte burrata. Deze worden geserveerd met brood, tomaten en olijven en ze maken samen een goed voorgerecht. Vooral de gerookte burrata was erg bijzonder en heel erg lekker. Je kunt verschillende soorten mozzarella als voorgerecht kiezen, maar ze serveren ook nog een hoop andere kleine gerechten.

Daarna koos ik voor een truffelpasta. De pasta is huisgemaakt en was heerlijk op smaak. Bovenop zie je de geschaafde truffel, maar deze zat ook al door de pasta heen verwerkt. De smaak van de truffel was niet te overheersend, maar wel duidelijk te proeven. Zeker een aanrader! Ook de ravioli van de foto was een goede keuze. Hij was gevuld met buffelricotta en citroen, wat een smaakvolle combinatie vormt. Daarnaast serveert Obicà ook een heleboel soorten pizza’s. Kortom; er is voor ieder wat wils!

Eataly

Dit restaurant ken je misschien ook van mijn blog over New York. Eataly is een Italiaanse keten waar horeca en een delicatessenzaak zijn gecombineerd. In New York lagen de prijzen ontzettend hoog, maar in Florence is Eataly een leuk restaurant met een mooi terras en goede prijzen! 

Eataly serveert een keur aan pasta, pizza’s en andere typisch Italiaanse gerechten. Daarnaast staan er ook een heleboel lekkere cocktails op de kaart. Je vindt Eataly vlakbij de Santa Maria del Fiore, de grote kathedraal in het midden van het centrum. Ga zeker tijdens borreltijd op het terras zitten, dan kun je kijken naar de drukte van de stad onder genot van een hapje en een drankje. 
Tip: Eataly serveert tijdens het Happy Hour een halve liter van een cocktail naar keuze voor €10.

simBIOsi Organic

Vanaf ons hotel liepen we door een gezellig straatje met allerlei restaurants. Daar kwamen we simBIOsi tegen. Het zijn eigenlijk twee restaurants in één, want ze hebben een apart restaurant voor pizza en een voor pasta. Natuurlijk heb ik ze allebei uitgeprobeerd en ze zijn allebei zeker aan te raden! 

Bij beide restaurants hebben ze een aantal klassiekers op de kaart, maar ook een aantal bijzondere combinaties. Zoals de pizza met buffelmozzarella, gorgonzola en citroenzest. En de pasta aglio e olio werd geserveerd met broodkruim en broccolicrème. Als je samen gaat eten kan ik je dan ook van harte aanraden om twee verschillende gerechten te bestellen en deze samen te delen.

Zoals de naam al doet denken zijn alle producten bij simBIOsi biologisch. Daarnaast hebben ze een heleboel vegetarische en veganistische keuzes. Dit staat ook allemaal goed aangegeven op de kaart. Naast lekker eten schenken ze ook heerlijke wijnen en Italiaans bier. De prijzen zijn laag en de kwaliteit is erg hoog!

Andere leuke tips

Natuurlijk draait mijn blog om eten en drinken, maar ik heb ook andere hele leuke dingen gedaan in Florence. Vandaar dat ik nog een kort lijstje wil delen met dingen die je echt moet zien of doen!

  • Beklim de dom van de Santa Maria del Fiore! Het is een klim van ruim 300 stappen, maar het uitzicht vanaf de dom is werkelijk prachtig! Om de dom te beklimmen moet je online een ticket boeken met een gereserveerde tijd. De tijdvakken raken vrij snel vol, dus deze moet je van tevoren reserveren.
  • Fietsen naar Piazzale Michelangelo. Dit is een plein bovenop een heuvel, een stukje buiten de stad. Vanaf dit plein heb je een prachtig uitzicht over de stad, zeker met zonsondergang is het hier heel erg mooi. Er zit ook een terrasje, dus daar kun je even uitpuffen van de fietstocht.
  • Slapen in The Student Hotel. In Florence kan het behoorlijk heet worden en TSH heeft een dakterras met een zwembad, hier hebben we dan ook goed gebruik van gemaakt! Daarnaast is het hotel erg nieuw en wordt het goed schoongehouden. Je kunt gebruik maken van de fitnessruimte, het zwembad, verschillende eettentjes op het binnenplein én ze verhuren Amsterdamse Van Moof fietsen. Je bent met 10 minuutjes lopen in de binnenstad van Florence, dus ook de ligging is erg fijn!

Leave a Reply