Tips

Inspiratie: vegetarisch weekmenu

Zoek je nog wat lekkere gerechten om deze week te eten? Dan is dit vegetarische weekmenu zeker een goede bron van inspiratie! Met zeven lekkere en gezonde gerechten kun jij weer een weekje vooruit.

In deze lijst heb ik zeven volledig vegetarische gerechten voor je op een rijtje gezet. Van volle en kruidige smaken tot een heerlijke frisse salade, alles komt aan bod! Klik op de afbeelding of de naam van het gerecht om naar het recept te gaan.

Het eerste recept voor deze week is gnocchi met pistache, doperwt en burrata. Je maakt de gnocchi op smaak met zelfgemaakte pistachepesto. Zelf pesto maken is niet moeilijk en het geeft een heerlijke rijke smaak, met de burrata als romige tegenhanger.

Op dag twee gaan we voor een Mexicaans geïnspireerd gerecht, huevos rancheros! De basis is een lekkere kruidige tomatensaus met bonen waar je eieren in pocheert. Je serveert hem met rijst of tortilla’s.

Deze gehaktballen van aubergine staan op dag drie op het menu. Ze worden gegaard in een smaakvolle tomatensaus, serveer met pasta, couscous of naan.

Couscous is een van mijn favorieten, dus dat kan niet ontbreken op dit weekmenu! De couscous wordt geserveerd met gepofte trostomaat, gerookte amandel en een lekkere yoghurtdop.

Voor de afwisseling gaan we voor een lekkere frisse watermeloensalade. Door de salade gaan zwarte olijven, feta en avocado en we maken hem af met een frambozenvinaigrette. 

Een echte Keukenrebellen klassieker, tomatenrisotto! De risotto wordt op smaak gemaakt met klassieke Italiaanse kruiden en geserveerd met verse buffelmozzarella. Een heerlijke combinatie van kruidig en romig. 

Natuurlijk gaan we op de laatste dag voor een gerecht waarmee je lekker lang kunt tafelen, we gaan kaasfondue maken! Het is helemaal niet moeilijk om dit zelf te maken, maar des te leuker om het te leren.

Leave a Reply