Tips

Acht lekkere recepten voor de Paasbrunch

Ben je op zoek naar lekkere recepten voor de paasbrunch? Ik heb de acht lekkerste brunchrecepten van Keukenrebellen op een rijtje gezet. Hiermee verzorg je gegarandeerd een heerlijke brunch!

Blini’s zijn net kleine hartige poffertjes. Je maakt ze van een gistdeeg, waardoor ze mooi rijzen in de pan. Beleg de blinis met gerookte zalm en citrusmayonaise, geitenkaaascrème met balsamico sjalotten, of carpaccio met truffelmayonaise.

Dit heerlijke brood is gevuld met zongedroogde tomaten en zwarte olijven, dit maakt het een smaakvol en Mediterraan brood. Natuurlijk deel ik ook een recept voor verse tapenade, die smaakt heerlijk bij dit zelfgemaakte brood.

Natuurlijk komt er ook iets lekker zoets op tafel en dan zijn deze ei koekjes perfect. Je bestrooit ze met poedersuiker om het eiwit na te maken en de dooier is zelfgemaakte passievruchtencurd. Dat maakt het een heerlijk friszoet koekje.

Zelf jam maken is ontzettend simpel, maar wel heel erg leuk om te doen! En wat is er nu lekkerder dan een croissantje met jam tijdens een paasbrunch? Deze bosvruchtenjam heb ik gemaakt met minder suiker, daardoor blijft de jam ook lekker fris van smaak. 

Een heerlijk klassiek recept, Italiaanse bruschetta! Dit recept kun je makkelijk voorbereiden door de knoflooktoast al af te bakken en de tomatenmix te maken. Bewaar de tomatenmix in een zeef, zodat het mengsel niet te nat wordt. Vlak voor serveren doe je de mix op de knoflooktoast en maak je een heerlijke knapperige bruschetta.

Ook zo’n heerlijke klassieker, American pancakes! Dikke luchtige pannenkoeken, ik maak ze graag met vers fruit en maple syrup, maar ze smaken ook ontzettend lekker met Griekse yoghurt, honing en noten. Kortom; je kunt hier alle kanten mee op! Je kunt ook drie kleine pancakes per persoon bakken als voorgerechtje bij de paasbrunch.

Een ei hoort erbij! Dit kruidige naanbrood serveer je met een zachtgekookt ei, avocado, granaatappel en tomaat. Zo maak je een heerlijk smaakvol broodje met Oosterse invloeden. Gegarandeerd verrassend en super lekker!

We sluiten af met een heerlijke bagel met vegan wortelzalm. Dit is een super simpel recept en de smaak komt écht in de buurt van gerookte zalm. Een heerlijk brunchrecept wanneer je vegetarische of vegan gasten over de vloer krijgt. 

Leave a Reply