1. Schil de asperges en snijd de kontjes van de asperges af.
2. Neem een grote soeppan en leg hierin op de bodem de aspergeschillen en de kontjes. Daar bovenop leg je de geschilde asperges. Voeg net zo veel water toe, tot de asperges net onder water staan.
4. Voeg de suiker, folie en het citroensap toe en breng de asperges aan de kook. Zodra het water kookt draai je het vuur uit en laat je de asperges nog even door garen in het vocht. Na 10 minuten zijn de asperges klaar om te serveren, deze schep je uit het vocht.
4. Serveer de asperges en ga lekker dineren, ondertussen laat je het vocht met de schillen en kontjes gewoon nog even staan, het vuur draai je uit.
5. Zeef de soep en vang het vocht op. De schillen en de kontjes van de asperges mag je nu weggooien.
6. Doe de aspergesoep in een pan en voeg het bouillonblokje en de slagroom toe. Breng de soep aan de kook.
Je hebt nu een dunne aspergesoep gemaakt, deze is qua smaak al erg lekker, maar voor het mooie binden we de soep nog af met maïzena.
7. Meng in een kom de maïzena met een aantal eetlepels water en roer dit tot een gladde massa.
8. Voeg de maïzena toe aan de soep en breng aan de kook. Je zal zien dat de soep nu langzamerhand dikker wordt. Zodra je de soep dik genoeg vindt kun je het vuur uitdraaien.
9. Breng op smaak met peper en zout en serveer de aspergesoep in een mooie kom.
Wil je de soep serveren met een mooie schuimende laag bovenop? Mix hem dan een aantal minuten met een staafmixer voor je hem serveert.