Bovenaanzicht van een diep bord met citroenrisotto
Zijaanzicht van een diep bord met citroenrisotto
Vega(n)

Citroenrisotto met groene asperges en doperwt

Risotto is een heerlijk gerecht om mee af te wisselen, zo deelde ik al eerder recepten voor een tomatenrisotto en een bietenrisotto. Vandaag kies ik voor een zomerse variant; citroenrisotto met groene asperges en doperwt.

VEGA | RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Zelf gebruik ik in dit recept yuzu sap, dit is een sap van een Japanse citrusvrucht en lijkt op een combinatie tussen mandarijn en limoen. Yuzu sap is verkrijgbaar bij de meeste toko’s, ik heb het helaas nog niet bij de supermarkt gezien. Kun je het niet vinden? Gebruik dan het sap van 1 limoen, of een combinatie van limoen en sinaasappel.

INGREDIËNTEN

1 witte ui
2 teentjes knoflook
250 gram risottorijst
100 ml witte wijn
750 ml groentebouillon
1,5 citroen
sap van 1 limoen (of 2 tl yuzu sap)
100 gram doperwten
50 gram Parmezaanse kaas
8 groene asperges

BEREIDING
  1. Breng 750 ml water aan de kook en los hier het groentebouillonblokje in op.
  2. Maak de ui en knoflook schoon en snipper fijn, verwarm een scheutje olie in een diepe pan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig.
  3. Voeg de risottorijst toe en bak ook mee tot glazig, blus af met de witte wijn en roer door tot de wijn is opgenomen door de risotto.
  4. Was de hele citroen en rasp de schil van de citroen over de risotto heen, snijd de citroen door midden en pers beide helften uit boven de risotto, voeg vervolgens ook het limoen of yuzu sap toe.
  5. Schenk beetje bij beetje de bouillon bij de risotto, zodra de bouillon is opgenomen voeg je het volgende deel toe. Herhaal tot de risotto beetgaar is.
  6. Snijd de kontjes van de groene asperges, verwarm een scheutje olie in een pan en bak de groene asperges licht aan tot ze gaar zijn. Blus af met het sap van de laatste halve citroen en breng op smaak met peper en zout. Meng door elkaar.
  7. Doe de doperwten bij de risotto en meng goed door elkaar, breng de risotto op smaak met peper en zout.
  8. Rasp ten slotte de Parmezaanse kaas en roer door de citroenrisotto heen, proef en breng eventueel verder op smaak.

Serveer de citroenrisotto in een diep bord en verdeel de groene asperges over de risotto, eet smakelijk!

Leave a Reply