Diep bord met courgettesoep
Bovenaanzicht van het bord met courgettesoep
Makkelijke recepten,  Vega(n)

Courgettesoep met za’atar en dragon

Vandaag deel ik een lekker én super makkelijk recept. Deze courgettesoep met za’atar en dragon staat namelijk in 20 minuten op tafel. Serveer de soep met croutons voor een lekkere bite, of serveer er een vers afgebakken broodje bij.

VEGA | RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Om een rijke smaak aan de soep te geven heb ik gebruik gemaakt van za’atar en dragon. Za’atar is een kruidenmelange uit het Midden-Oosten die een heerlijke kruidige smaak geeft. Je koopt za’atar bij de toko of de grotere supermarkt, gedroogde dragon is iets makkelijker verkrijgbaar. Wat mij betreft zijn dit echt musthaves in je kruidenrek!

INGREDIËNTEN

2 courgettes
1 rode ui 
3 teentjes knoflook
1 liter groentebouillon
2 tl gedroogde dragon
2 tl za’atar
30 gram slagroom
zonnebloemolie en peper 

BEREIDING
  1. Maak de ui en knoflook schoon en snijd in grove stukken.
  2. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een diepe kookpan en voeg de ui en knoflook toe. Laat op zacht vuur fruiten.
  3. Snijd ondertussen de courgettes in blokjes, verwijder de uiteindes. 
  4. Voeg de courgettes, de gedroogde dragon en za’atar toe en bak circa 10 minuten mee.
  5. Schenk vervolgens de groentebouillon bij de soep en pureer fijn met een staafmixer. Proef en breng de courgettesoep verder op smaak met versgemalen peper.
  6. Breng de soep nog kort aan de kook, haal van het vuur en roer 20 gram slagroom door de soep.

Serveer de courgettesoep in diepe borden, besprenkel met de overgebleven slagroom en eet smakelijk.

Leave a Reply