Gebakken champignons met truffel, geserveerd met getoast briochebrood. Ik heb het meermaals in restaurants tijdens de lunch gegeten en het blijft heerlijk! Vandaar dat ik het vandaag zelf uit wilde proberen, een heerlijke lunch om jezelf mee te verwennen in het weekend!
LUNCH | 2 PERSONEN | VEGETARISCH
Voor dit lunchgerecht gebruikte ik truffeltapenade voor de truffelsmaak. Heb je dat niet in huis? Gebruik dan truffelolie, het resultaat wordt hiermee net zo lekker! Je bakt de champignons in de olie en je schenkt er samen met de room nog een klein scheutje bij.
INGREDIËNTEN
1 doosje champignons (250 gram) 2 theelepels truffeltapenade 200 ml kookroom 20 gram grana padano 2 teentjes knoflook 4 sneetjes briochebrood 200 gram cherrytomaatjes verse groene kruiden ter garnering versgemalen peper en zout olie om in te bakken
Bereiding
1. Pers de knoflook, of snijd deze heel fijn.
2. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook voor circa 2 minuten.
3. Snijd de champignons in plakjes en bak deze ongeveer 5 minuten mee met de knoflook.
4. Voeg de truffeltapenade toe en roer even goed door. Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan en draai het vuur uit.
5. Toast de sneetjes brioche aan beide zijden. Ik gebruik hiervoor een contactgrill die ik niet dicht doe. Daardoor blijft het brood mooi dik en luchtig.
6. Zet het vuur weer zachtjes aan en voeg de kookroom toe aan de champignons.
7. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en doe deze in de pan. Roer het geheel goed door en breng de room kort aan de kook.
8. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en schenk het champignonmengsel in een schaaltje.
Garneer met de groene kruiden, ik heb bieslook gebruikt, maar bosui is ook erg lekker! Serveer de champignons op een bord met het briochebrood.