Vega(n)

Gepofte zoete aardappel met kikkererwten en guacamole

Vandaag gaan we aan de slag met dit lekkere veganistische recept! Zowel de zoete aardappels als de kikkererwten moeten behoorlijk lang in de oven, dus dit is een recept voor in het weekend, of een andere dag als je wat meer tijd hebt. Je kunt natuurlijk ook een hoop voorbereiden en het op een later moment eten.

HOOFDGERECHT | 2 PERSONEN | VEGANISTISCH

Heb je vandaag wat tijd over, en morgen juist weinig tijd om te koken? Dan kun je zowel de zoete aardappels als de kikkererwten al helemaal bereiden! De tweede dag hoef je de zoete aardappels alleen nog maar een kwartiertje te verwarmen op 200 graden. De kikkererwten kun je nog 5 minuten verwarmen, maar afgekoeld smaakt het ook erg lekker!

INGREDIËNTEN AARDAPPELS

2 zoete aardappels
250 gram knapperige kikkererwten
grof zeezout
olijfolie

INGREDIËNTEN GUACAMOLE

2 avocado’s
1 tomaat
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
1/2 rode peper
1/2 limoen

Bereiding zoete aardappels

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schrob de zoete aardappels schoon met een borstel en snijd eventueel lelijke plekjes weg.

3. Prik de aardappels in met een vork en besprenkel met wat olijfolie. 

4. Bak de aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Bereiding guacamole

1. Pel en snipper het sjalotje en de teentjes knoflook en doe ze in een kom.

2. Snijd de avocado’s door de helft en haal het vruchtvlees eruit met behulp van een lepel, doe dit bij de sjalot en knoflook.

3. Snijd de tomaat en de rode peper fijn en voeg toe aan de rest van de ingrediënten. 

4. Knijp de halve limoen uit boven de kom en prak alle ingrediënten door elkaar met een vork, of doe het in de keukenmachine. Breng op smaak met wat zout.

à la minute

Snijd de zoete aardappel open en bestrooi met het grove zeezout en besprenkel eventueel met olijfolie. Strooi hier een flinke hand van de knapperige kikkererwten in en schep er een lepel guacamole bovenop.

Serveer en eet smakelijk!

Leave a Reply