Pasta alla norma met ricotta en pistache
Pasta alla norma is een heerlijke rijke vegetarische pastasaus met geroosterde aubergines. Door de ricotta krijgt de smaakvolle saus een frisse tegenhanger, dat maakt een perfecte combinatie!
VEGA | RECEPT VOOR 2 PERSONEN
Je kunt de tagliatelle natuurlijk in de winkel kopen, maar als je lekker aan de slag wilt is het ook leuk om eens met zelfgemaakte pasta aan de slag te gaan.
INGREDIËNTEN PASTA ALLA NORMA
180 gram tagliatelle
1 aubergine
1/2 tl zout
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl kappertjes
1/2 tl chilivlokken
1 tl oregano
1 el aceto balsamico
400 gram tomaten in blik
4 takjes basilicum
handje pistachenoten
50 gram pecorino
2 el ricotta
BEREIDING
- Snijd de aubergine in fijne blokjes, doe in een zeef en bestrooi met het zout. Laat circa 20 minuten uitlekken.
- Maak de ui en knoflook schoon en snijd in fijne blokjes. Fruit glazig op middelhoog vuur in een klein scheutje olie.
- Voeg de blokjes aubergine toe en bak aan tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
- Snijd de kappertjes fijn en voeg samen met de chilivlokken en oregano toe. Bak circa twee minuten mee en blus af met de aceto balsamico.
- Schenk ten slotte het blik tomaten erbij en laat 15 tot 20 minuten pruttelen op laag vuur.
- Haal de blaadjes van de takjes basilicum en hak in ragfijne reepjes. Voeg de helft van de reepjes toe aan de saus en bewaar de andere helft voor de garnering.
- Rasp de pecorino en hak de pistachenoten grof.
- Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking, schep enkele eetlepels van het kookvocht bij de saus. Zo hangt hij straks mooier om de pasta heen.
- Giet de pasta af en meng door de saus, voeg de helft van de pecorino toe en roer door.
Verdeel de pasta alla norma over de borden, maak af met wat basilicum, een eetlepel ricotta, pecorino en de gehakte pistachenoten. Serveer en eet smakelijk!